Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Tarvitseeko kasvovettä ihonhoidossa?

Kasvovesi ihonhoidossa on nykyisin erittäin suuressa suosiossa, mutta moni miettii tarvitseeko niitä todella? Kasvovedet ovat nestemäisiä tuotteita, joissa on usein seerumeita pienemmät pitoisuudet vaikuttavia aineita tai niiden vaikuttavat aineet ovat muutoin erittäin mietoja. Kasvovesiä on monia erilaisia ja moniin eri tarkoituksiin.

Eroaako korealainen kasvovesi länsimaisesta?

Monet tuntevat kasvovedet etenkin täällä länsimaissa puhdistavina tuotteina. Kasvovesi tai tonic on ollut pitkään ihonhoidossa tuote, jolla viimeistellään kasvojen puhdistus, tasapainotetaan ihon pH puhdistuksen jälkeen sekä raikastetaan etenkin öljyistä ihoa. Tällainen kasvovesi on usein erittäin alkoholipitoinen ja ihoa kuivattava tai ärsyttävä. Se on myös monessa mielessä turha.

Mikäli ihon puhdistaa kunnolla, esimerkiksi kaksoispuhdistuksella, ei puhdistavaa kasvovettä tarvita. Ihon pH:ta ei myöskään tarvitse tasapainottaa, mikäli käyttää matalan pH:n puhdistustuotetta. Tasapainotuksen voi myös tehdä kosteuttavalla tuotteella. Ihon raikastaminen mentholilla tai alkoholilla ei ole myöskään iholle kovin hyvästä.

Koreassa kasvovedet tunnetaan kuitenkin ihan erilaisena tuotteena. Koreassa kasvovesi muistuttaa enemmänkin hoitovettä, eli se on ihoa kosteuttava ja hoitava ihonhoidon vaihe. Korealaisia kasvovesiä on kuitenkin myös erilaisia. Jotkut kasvovedet vain kosteuttavat, osa kuorii ja osalla on myös esimerkiksi kirkastavia tai anti-age-vaikutuksia.

Tiesitkö, että Koreassa kasvovesi on tuote, jota käytetään kaikista ihonhoitotuotteista eniten. Tutkimuksen mukaan kasvovesi löytyy jokaiselta keskivertokuluttajalta, jopa niiltä, jotka käyttävät vain yhtä ihonhoitotuotetta.

Dewytree Heartleaf 100 Toner Kasvovesi

Miksi käyttää kasvovettä ihonhoidossa?

Moni saattaa ajatella, että tällainen kosteuttava kasvovesi on yhtä lailla turha. Kosteuttaahan kosteuttava seerumi paremmin ja kirkastaahan kirkastava seerumi paremmin kuin kasvovesi. Mutta kasvovesi tarjoaa ihonhoidossa jotain, mitä seerumi ei voi tarjota, nimittäin vettä. Kosteuttaakseen ihoa tehokkaasti tarvitsee iho myös ihan vain vettä, jota seerumeissa on usein vähemmän.

Miksi ei voi sitten käyttää vain hanasta vettä? Hanavesi ei samalla tavalla pääse imeytymään ihoon ja kosteuttamaan sitä, sillä siitä puuttuu täysin muut kosteuttavat ainesosat.

Lisäksi kasvovesi on mainio tapa hoitaa jokin toissijainen ihohuoli, kuten juuri vaikka kirkastaminen, mikäli ihosi ei tarvitse voimakasta C-vitamiiniseerumia, mutta voisi hyötyä hennosta heleytyksestä. Kaikkiaan kasvovesi siis kosteutta ihoa, voi hoitaa hellävaraisesti jotain iho-ongelmaa sekä saa muut ihonhoitotuotteet imeytymään paremmin sekä kosteuttamaan ihoa enemmän.

Voi olla kärjistettyä sanoa, että iho tarvitsee kasvovettä, mutta meidän mielestä se on ainakin hyvä lisä lähes jokaiseen ihohoitorutiiniin.
 Kasvovesi ihonhoidossa

Miten käyttää kasvovettä ihonhoidossa?

Kasvovesiä on tosiaan monia erilaisia, ja osaa niistä käytetään eri tavoin. Perinteisintä korealaista kasvovettä otetaan ensin kädelle ja taputellaan siitä iholle. Monia tällaisia kasvovesiä voi laittaa myös ensin vanulapulla ja sitten pyyhkiä kasvot, mutta tällöin osa tuotteesta jää vanulappuun eikä iho kosteudun yhtä hyvin.

Vanulappu toimii kuitenkin hyvin hieman puhdistavien tai kuorivien kasvovesien kanssa tai aamuisin myös kosteuttavalla kasvovedellä puhdistuksen korvikkeena. Kasvovesi tulisi aina laittaa ensimmäisenä vaiheena puhdistuksen tai muiden poispestävien tuotteiden jälkeen, ellei käytössä ole erillistä ”First Essence” -hoitonestettä.

Kasvovesiä eri iho-ongelmiin

Paras kosteuttava kasvovesi – Somebymi Beta Panthenol TonerSome By Mi Beta Panthenol Repair Toner

Tämä täyteläinen ja hieman maitomainen kasvovesi lupaa tarjota runsaasti kosteutta useiksi tunneiksi sekä samalla rauhoittaa ja vahvistaa ihoa. Kokemuksemme mukaan tämä pitää myös täysin paikkaansa!

 

Paras hoitava kasvovesi – Purito SEOUL Oat-in Silky TonerPurito Oat In Silky Toner

Tämä kasvovesi näyttä paksun maitomaiselta, mutta onkin yllättävän vesimäistä. Iholle tuote tuo kuitenkin runsasta ravitsevuutta ja pehmittää samalla tehokkaasti kuivaa ihoa.

 

Paras rauhoittava kasvovesi – Etude Soon Jung 5.5 Relief TonerEtude SoonJung pH 5.5 Relief Toner

Tämä kasvovesi on koostumukseltaa kuin vettä, eikä siinä montaa muuta ainesosaa olekaan. Silti tämä on yksi rakastetuimmista kasvovesistämme juuri sen hellävaraisuuden ja rauhoittavuuden, mutta myös yllättävän kosteuttavuuden myötä.

 

Paras kirkastava kasvovesi – COSRX Propolis Synergy TonerCOSRX Full Fit Propolis Synergy Toner kasvovesi

Moni pyrkii kirkastamaan ihoaan C-vitamiinilla, mutta sen sijaan propolis tarjoaa kirkastamisen lisäksi ihoa kosteuttavia ja tasapainottavia ominaisuuksia sekä ihanan geelimäisen ihotuntuman tuotteisiin. Tämä tuote on toinen best seller -kasvovesi.

 

Paras kuoriva kasvovesi – Beauty of Joseon Green Plum Refreshing TonerBeauty Of Joseon Green Plum Refreshing Toner kasvovesi

Tämä kasvovesi sopii erityisesti käytettäväksi vanulapulla, sillä tuote on erittäin vesimäistä ja pääasiassa juuri kuoriva ja puhdistava. Samalla se kuitenkin auttaa ihon öljy-kosteus-tasapainoa. Kuorivuudeltaan tuote on erittäin mieto ja hellävarainen ja sopii jopa päivittäin käytettäväksi.

 

Paras puhdistava kasvovesi – Dewytree Heartleaf 100 TonerDewytree Heartleaf 100 Toner kasvovesi

Tämä on paras puhdistava kasvovesi, joka ei kuori ihoa ja sopii kaikille päivittäiseen käyttöön. Kasvovesi hyödyntää kosteuttavaa Heartleaf-uutetta tasapainottamaan ja puhdistamaan ihoa samalla kun rosmariiniöljy tuo ihanan tuoksun ja raikastavan ihotuntuman tuotteeseen.

 

Paras anti-age-kasvovesi– Mixsoon Bifida TonerMixsoon bifida toner kasvovesi

Välillä paras anti-age on tuotteista yksinkertaisin. Tämä kasvovesi sisältää vain yhden ainesosan, Bifida-uutteen, mutta ainesosana se on erittäin monitehoinen. Bifida kirkastaa, vahvistaa ja silottaa ihoa sekä tasapainottaa ihon mikrobiomia.

 

Paras kasvovesisuihke– Smuuti Skin Watermelon Dew Toner Mistsmuuti skin watermelon dew toner mist kasvovesi

Tämä on paras kasvosuihke, koska tuote ei ole lainkaan tahmea tai öljyinen, mutta kosteuttaa ihoa silti tehokkaasti. Se sopii myös mainiosti meikin pohjustus- tai viimeistelysuihkeeksi tai ihan vaan kosteuttamaan ihoa päivän mittaa.

Jätä kommentti