Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Maskne – kasvomaskin aiheuttamat iho-ongelmat

Onko sinulle ilmaantunut hiljattain leuan ja poskien seudulle näppyjä ja finnejä, vaikka aiemmin niitä ei ole ollut? Vallitsevaan tilanteeseen apua tuovan kasvomaskin käyttö on lisääntynyt meillä Suomessakin.Kasvomaskin sisään jäänyt hengitysilma nostaa kosteuspitoisuutta maskin sisäpuolella, mikä johtaa ihon hautumiseen maskin alla. Tämän vuoksi erityisesti leuan ja poskien alueelle saattaa ilmestyä epäpuhtauksia. Moni on alkanut kärsiä iho-ongelmista, joista aiemmin ei ole ollut vaivaa. Tästä ilmiöstä puhutaan termillä maskne, joka tulee sanoista maski+akne.

.

Bearel maskne blogi

.

Vinkit kasvomaskin aiheuttamien iho-ongelmien hoitoon

Epäpuhtauksien lisäksi iho saattaa kuivua ja ärtyä maskista johtuvan hankauksen vuoksi. Panostamalla säännölliseen ihonhoitorutiiniin, voi näitä ihohuolia lievittää ja ehkäistä. Kiinnitä huomiota erityisesti tehokkaaseen, mutta hellävaraiseen kasvojen puhdistukseen ja valitse ihonhoitorutiiniisi mukaan rauhoittavia kosteutustuotteita. Kokosimme tähän vinkkejä ja tuotesuosituksia masknen hoitamiseen.

 

1/4 Kaksoispuhdistus

Tämä ensimmäinen vinkki on monille korealaisen kosmetiikan harrastajalle jo tuttu ja päivittäisessä käytössä. Kaksoispuhdistus on erittäin tehokas, mutta hellävarainen tapa poistaa kasvoilta meikki, ylimääräinen tali ja muu lika. Sinun ei tarvitse huolestua ajankäytöstä, sillä kaksoispuhdistus on myös helppo toteuttaa.

Kaksoispuhdistuksen ensimmäinen vaihe on puhdistusöljy tai muu öljypohjainen puhdistustuote, joka poistaa iholta öljyliukoisen meikin ja talin.

Toinen vaihe on vesipohjainen puhdistusaine, useimmiten vaahtoava puhdistusgeeli. Toisen vaiheen puhdistusaine puhdistaa ihon ja ihohuokoset paremmin, kun puhdistusöljy on ensiksi siivonnut tieltä pois kaiken muun. Kaksoispuhdistuksen ansiosta kasvojen iho tulee puhtaaksi, muttei ärsyynny liian pesevistä tuotteista.

Puhdas iho vastaanottaa paremmin sille levitetyt ihonhoitotuotteet.

Öljypohjainen puhdistusaine

Kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa öljymäinen tai balmimainen tuote hierotaan kuivalle iholle. Tähän sopiva tuote on esimerkiksi Mizon Cicaluronic Cleansing Balm -puhdistusbalmi tai The Skin House Essential Cleansing Oil -puhdistusöljy. Puhdistusaineella hierotaan ihoa hellävaraisesti pyörivin liikkein, jolloin öljyliukoinen meikki ja lika sulaa iholta pois. Öljy liottaa iholta myös ylimääräisen talin.

Tämän jälkeen otetaan hieman vettä sormenpäihin, jolloin puhdistusöljy emulgoituu maitomaisen vaaleaksi nesteeksi. Lopuksi kasvot huuhdellaan puhtaaksi.

The Skin House Essential Cleansing Oil - puhdistusöljy kädellä

Korealaisen kosmetiikan puhditusöljyt on suunniteltu helposti poishuuhtoutuviksi, eivätkä ne tuki lainkaan ihohuokosia.

Vesipohjainen puhdistusaine

Toisessa vaiheessa iho puhdistetaan vesipohjaisella puhdistusaineella. Usein tämä on vaahtoava puhdistusgeeli tai valmiiksi vaahdotettu vaahtoputsari. Tärkeintä on, että tämän vaiheen putsari ei ole liian pesevä, sillä liian tuju puhdistusaine saattaa ärsyttää ja kuivattaa ihoa. Toisen vaiheen puhdistustuotteeksi suosittelemme esimerkiksi näitä puhdistusvaahtoja:

Purito Defence Barrier pH Cleanser

Mizon Rice Real Cleansing Foam

Coxir Green Tea pH Clear Foam Cleanser

COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser

Omasta ihosta riippuen, kaksoispuhdistuksen voi toteuttaa joko aamuin illoin, tai pelkästään iltaisin.

Illalla kaksoispuhdistus on erittäin tärkeää, jotta kasvoilta saa poistettua meikin, aurinkosuojan sekä muut iholle päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet.

Yön aikana iho uusiutuu ja erittää öljyä. Aamuisin kuiva iho voi olla hyvä puhdistaa öljymäisellä tuotteella, kun taas rasvaisempi iho saattaa vaatia aamuisinkin kaksoispuhdistusta. Jos käytät paksuja ja ravitsevia hoitotuotteita ennen nukkumaanmenoa, on kaksoispuhdistus hyvä toteuttaa myös aamuisin.

Välipuhdistus

Aamuin illoin tapahtuvan ihon puhdistuksen lisäksi, voit ottaa tavaksi myös välipuhdistuksen. Jos ihosi on herkkä, siihen on alkanut syntymään finnejä ja käytät maskia koko päivän, suosittelemme kantamaan laukussa kasvovettä tai -suihketta, vanulappuja sekä kosteuttavaa seerumia.

Esimerkiksi lounastauolla vessassa käynnin yhteydessä otat hetkeksi maskin pois ja peset kädet ennen ruokailua. Tämä on hyvä aika pyyhkiä ylimääräinen hiki/kosteus ja rauhoittaa ihoa. Välipuhdistus toimii sellaiselle henkilölle, joka käyttää vain vähän meikkiä maskin alla.

Välipuhdistukseen soveltuvat hyvin Mizon One Step Cleansing Water -puhdistusvesi tai The Skin House Aloe Water Mist -kasvosuihke.

maskne ihon välipuhdistus

2/4 Meikkipohjan pois jättäminen

Maskin alla hautuva meikkipohja lisää entisestään maskin aiheuttavia iho-ongelmia. Maskin alla iho hautuu, ihohuokoset avautuvat ja meikki imeytyy tavallista syvemmälle ihohuokosiin. Tällöin ihoa on vaikeampi puhdistaa, ja finnit pääsevät syntymään normaalia helpommin.

Olisiko sinun mahdollista vähentää tai lopettaa kokonaan kasvomaskin alle jäävän alueen meikkaaminen ja panostaa mieluummin silmämeikkiin?

 

3/4 Hellävarainen kuorinta happojen avulla

BHA-happo eli betahydroksihappo on epäpuhtaan ihon pelastaja. Ihonhoidossa ensisijaisesti käytettävä BHA-happo on salisyylihappo, jota löytyy myös aspiriinissa. Salisyylihappoa esiintyy luonnossa valkopajussa (salix alba) ja sillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Rasvaliukoinen BHA-happo pääsee vaikuttamaan syvällä ihohuokosissa. Täten se kuorii ja puhdistaa ihohuokosia sisältä päin.

BHA-happoa suositellaan epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle, sillä se auttaa ehkäisemään ihohuokosten tukkeutumista ja uusien ihotulehdusten syntymistä. Lisäksi BHA-hapot parantavat ihon ulkonäköä ja tasoittavat sen tekstuuria.

BHA-happojen lisäksi AHA-hapot eli alfahydroksihapot auttavat ihon kunnon parantamisessa. AHA-happoja löytyy luontaisesti esimerkiksi hedelmissä ja maidossa. AHA-hapot ovat vesiliukoisia ja ne vaikuttavat ihon pinnalla. AHA-hapot heikentävät ihosolujen välistä ”sementtiä”, ja tämän seurauksena kuorivat ihon pinnalta kuolleet ihosolukot hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

AHA-happoja suositellaan ihon kirkastamiseen ja heleyttämiseen, sillä ne parantavat ihon tekstuuria ja ulkonäköä. AHA-hapoista esimerkiksi maitohappo tai mantelihappo sopii kuivalle ja herkälle iholle. Glykolihappo on kaikista voimakkain, minkä vuoksi sitä suositellaan silottamaan juonteita.

Kuorittu iho vastaanottaa hoitotuotteet paremmin. Jos et ole aiemmin käyttänyt happotuotteita, sinun kannattaa käyttää niitä aluksi kerran viikossa. Tämä on tehokkainta tehdä esimerkiksi perjantai-iltana, jos sinun ei tarvitse viikonloppuna laittaa maskia kasvoille. Suosittelemme happotuotteiden alottamiseen Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner -kasvovettä ja erittäin herkälle iholle miedompaa COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner -kasvovettä.

Jos päädyt ottamaan happotuotteita osaksi masknenhoitorutiinia, on tärkeää muistaa myös aurinkosuojan käyttö. Happojen kuoriva vaikutus voi tehdä ihosta herkemmän auringon UV-säteille. Hapoilla on nopeita vaikutuksia, mutta niiden käytöstä ei kannata innostua liikaa. Liiallinen käyttö voi aiheuttaa ihoärsytystä ja ihon kuivumista. Tärkeintä on maltillinen käyttö ja oman ihon kuuntelu. Toisen iho kestää vahvojakin happotuotteita ja toisen iholle riittää mainiosti kaikkein miedoin versio.

maskne ihon syväpuhdistus naamio

Myös hiili on tehokas ainesosa epäpuhtauksien hoidossa, sillä se auttaa poistamaan ihohuokosista tehokkaasti epäpuhtauksia. Käytä silloin tällöin maskne-ihon hoidossa kertakäyttöisiä sheet maskeja tai kasvoilta poishuuhdeltavia hiilinaamioita. Hiiltä sisältäviä detox-naamioita voit selata täältä.

 

4/4 Ihon huolellinen kosteutus ja rauhoitus

Maskin käytön ajaksi suositellaan paksun voiteen sijasta käytettäväksi ohuempia, tehokosteuttavia seerumeita/voiteita. Yöksi kannattaa suosia paksumpaa voidetta, jotta ihon kosteustasapaino ei mene rikki ja ihon oma suojamuuri säilyy ehjänä.

Päivisin suosittelemme käyttämään seerumeita, joissa on rauhoittavia ja kosteuttavia ainesosia, kuten niasiiniamidia, hyaluronihappoa, rohtosammakonputkea (centella asiatica) sekä etanaseerumia. Nämä ehkäisevät maskin käytöstä ärtyneen ihon kuivumista ja tukevat ihon omaa suojakerrosta.

Maskne - ihon kosteutus

Etanaseerumi on yksi korealaisen ihonhoidon tehoaineista. Se korjaa ja uudistaa ihoa, joten se on erinomainen valinta epäpuhtaalle iholle häivyttämään arpia ja muita ihovirheitä. Etanaseerumi myös rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Se on lisäksi antibakteerinen, eli se sopii loistavasti masknen ja muiden kasvomaskin käytöstä aiheutuvien ihohuolien hoitoon. Seerumin kevyt koostumus imeytyy nopeasti, eikä tuki ihohuokosia.

Suosittelemme kokeilemaan Mizon Snail Repair Intensive Essence -hoitonestettä. Yökäyttöön suosittelemme Purito Centella Unscented Recovery Cream -voidetta, joka sisältää 50% ihoa rauhoittavaa rohtosammakonputken uutetta.

Katso alta maskne -taisteluun apua tuovat tuotesuosituksia.

 

Bearelin tuotesuositukset maskne-iholle:

.

Jätä kommentti