Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Vinkit herkän ihon hoitoon – Mistä tunnistaa herkkä iho?

Herkän ihon hoito vaatii erityistä huomiota ja itselle sopivien ihonhoitotuotteiden löytäminen voi olla hankalaa. Herkkä iho ei hyväksy kaikkia kosmetiikassa käytettäviä ainesosia ja iho saattaa myös ajan kuluessa herkistyä ainesosille, joita se on aiemmin sietänyt. Tässä postauksessa esittelemme vinkkejä, joista herkkä iho hyötyy.

 

Olemme jakaneet herkän ihon hoitovinkit neljään osioon:

  • Oman ihotyypin tunnistaminen
  • Tuotteiden valitseminen
  • Esimerkkirutiini
  • Käytännön vinkit herkän ihon hoitoon

1. Oman ihotyypin tunnistaminen

Mistä tiedän, että minulla on herkkä iho? Jos ihosi reagoi ruokavalioon, stressiin tai ulkoisiin ärsykkeisiin, on sinulla luultavimmin herkkä iho. Ulkoiset ärsykkeet kuten aurinko, katupöly ja muut ilmansaasteet vaikuttavat herkän ihon kuntoon, joiden vuoksi iho oireilee usein kutisemalla, kirvelyllä ja punoituksella. Epäpuhtauksien muodostuminen on myös yleistä herkällä iholla.

Ihosi voi olla joko kuiva, rasvoittuva tai sekaiho, mutta silti herkkä. Esimerkiksi aknesta kärsivä iho on automaattisesti hyvin herkkä ja sen hoito vaatiikin hellävaraisia tuotteita.

Testaa, oletko hajusteherkkä:

Herkkä iho reagoi usein enemmän tai vähemmän hajusteisiin. Aina lisätty tuoksu ei kuitenkaan ärsytä ihoa ja tuoksulla saattaa olla terapeuttinen vaikutus tuotteen käyttäjälle.

Voit testata hajusteherkkyyden lisäämällä esimerkiksi ranteeseen tai kaulalle tuotetta, jossa on mukana lisättyä tuoksua. Jos iho alkaa punottaa ja kuumottaa päivän mittaan, ihosi todennäköisesti on hajusteherkkä. Iho saattaa myös kirvellä ja kutista hajusteiden vuoksi, jolloin on ehdottoman tärkeää käydä huuhtelemassa tuote pois iholta.

 

Vinkit herkän ihon hoitoon

 

2. Tuotteiden valitseminen

Tuotteiden valitseminen herkälle iholle on arpapeliä, sillä itselle toimivat tuotteet löytää vain testailemalla  ja seuraamalla, kuinka iho reagoi uusiin hoitotuotteisiin.

Uusia tuotteita valitessa kannattaa antaa iholle muutama viikko aikaa totutella tuotteeseen. Näin on sinun on helpompi seurata yksittäisen tuotteen vaikutusta, eikä iho ärsyynny liikaa. Kunhan ihosi on tottunut tuotteeseen, on turvallista ottaa testiin seuraava uusi tuote.

Puhdistus:

Herkälle iholle parhaita valintoja ovat matalan pH-arvon puhdistustuote ja kasvovesi. Herkkäihoisen kannattaa myös tutustua tuotteen ainesosalistaan. Tuotteiden valitsemiseen voit saada apua meidän aiemmasta blogipostauksesta, josta löydät tuotesuosituksia herkälle iholle.

Ainesosat:

Jos tämänhetkisistä tuotteistasi joku ärsyttää ihoasi, syyllinen saattaa löytyä ainesosalistoja tutkimalla ja vertailemalla. Sinun kannattaa ottaa tarkasteluun käyttämäsi tuotteet ja katsoa olisiko niissä yhdistäviä tekijöitä, jotka ärsyttävät ihoasi. Näitä voivat olla mm. hajusteet (fragrance) tai denaturoitu alkoholi (alcohol denat tai ethanol).

Ainesosia, joista herkkä iho yleensä hyötyy ovat muun muassa rohtosammakonputki (centella asiatica), vihreä tee (green tea tai camellia sinensis) sekä etanaseerumi (snail secretion filtrate tai snail mucin).

Suosi näitä ainesosia:

Rohtosammakonputki rauhoittaa, lievittää punoitusta ja tulehdusta ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

Vihreä tee on antioksidantti, joka rauhoittaa ja suojaa ihoa ulkoisilta ärsytyksiltä. Vihreä tee myös tasapainoittaa ihon öljyntuotantoa, jonka ansiosta se sopii rasvoittuvalle iholle. Vihreä tee on lisäksi antibakteerinen ja vähentää tulehdusta, minkä ansiosta se on ihanteellinen ainesosa akneiholle.

Etanaseerumi eli etanan erittämästä uutteesta tehty seerumi, auttaa korjaamaan ihovaurioita tehokkaasti. Hellävarainen mutta tehokas etanaseerumi kosteuttaa ja uudistaa ihoa. Koska herkkä iho ei siedä vahvoja aktiiviaineita kuten C-vitamiinia, on etanaseerumi paras apu myös haalistamaan pigmenttiläiskiä sekä aknearpia. Lue lisää etanaseerumista aiemmasta blogipostauksestamme.

 

vinkit herkän ihon hoitoon

 

3. Herkälle iholle sopiva esimerkkirutiini

Herkälle iholle sopiva esimerkkirutiini on koottu verkkokaupastamme löytyvistä hajusteettomista tuotteista. Hajusteettomat tuotteet ovat tuotteita, joihin ei ole lisätty keinotekoisia tuoksuja. Tuotteissa saattaa luonnostaan olla mieto tuoksu, joka tulee sen sisältämistä raaka-aineista (kasvi- ja hedelmäuutteet). Olemme koonneet hajusteettomat tuotteet -kategorian, jota voit selata täältä.

 

1/5 Puhdistus: Purito Defence Barrier pH Cleanser

Puriton hellävarainen ja erittäin riittoisa puhdistusvaahto tekee ihosta raikkaan ja puhtaan.

Vaahdottaa puhdistusainetta ensin kostutettujen käsien välissä ja hiero sitten kasvoille pyörivin liikkein. Hajusteeton puhdistusvaahto sisältää ihoa kirkastavaa greippiä sekä rauhoittavia teepuu- ja rohtosammakonputken uutteita.

 

2/5 Kasvovesi: Klairs Supple Preparation Unscented Toner

Klairsin hajusteherkälle iholle kehitetty kasvovesi rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa puhdistuksen jälkeen.

Kasvovesi palauttaa kasvojen pH-tason ja se on ihanteellinen vaihtoehto erityisesti akneiholle.

Kasvovesi sisältää muun muassa ihoa rauhoittavaa aloe veran lehtiuutetta sekä lakritsijuurta. Aloe lievittää ihoärsytystä ja rauhoittaa punoitusta. Lakritsijuuri kirkastaa ihoa ja ehkäisee ihotulehduksia.

Lisää kasvovettä useampi kerros: Tilapäisestä kuivuudesta kärsivälle Klairsin kasvovesi sopii hyvin, sillä voit kerrostaa sitä kasvoille useamman kerran. Ohuen kasvoveden kerrostaminen kosteuttaa ihoa tehokkaammin kuin paksu voide, sillä voiteen tärkeimpiä tehtäviä on lukita aiemmat hoitotuotteet ihoon ja ehkäistä niiden haihtumista.

 

3/5 Hoitoneste: Mizon Snail Repair Intensive Essence

Mizonin suosittuun etanasarjaan kuuluva hoitoneste sisältää 86% etanaseerumia, joka tasoittaa ihon tekstuuria, korjaa ihovaurioita ja haalistaa pigmenttimuutoksia.

Herkkä iho rakastaa tätä tuotetta, sillä etanaseerumin lisäksi mukana on myös tehokkaasti kosteuttavaa hyaluronihappoa sekä rohtosammakonputkiuutetta, joka rauhoittaa, vahvistaa ja parantaa ihon omaa kollageenintuotantoa.

 

4/5 Kosteusvoide: COSRX Advanced Snail 92 All in One Cream

COSRX:n kulttituote sisältää 92% etanaseerumia. Voide lukitsee ihoon aiemmat tuotteet ja auttaa ihoa pysymään kosteutettuna koko päivän ajan. Kosteusvoide myös kirkastaa ihoa, sillä se tasoittaa ihon sävyeroja ja korjaa ihovaurioita.

 

5/5 Aurinkosuoja: EGLIPS All Day Sun Mate SPF50+ PA++++

Eglipsin herkälle iholle sopiva aurinkosuoja on kasvoilla unelmankevyt. Hajusteeton, emulsiomainen ja helposti levittyvä aurinkovoide ei jätä valkoista jälkeä.

Tuote sisältää sekä kemiallisen että fysikaalisen suojan auringon haittoja vastaan. Aurinkosuoja ei tuki ihohuokosia eikä ärsytä silmiä. Se myös hoitaa ihoa hyaluronihapon avulla.

 

 

4. Käytännön vinkit herkän ihon hoitoon

Moni saattaa säikähtää ihon ärtymistä ja jättää herkän ihon hoitamatta tulehdusten pelossa. Muistathan kuitenkin, että herkkä iho erityisesti tarvitsee hoitoa.

Ihonhoitorutiinin valitsemiseksi olemme koostaneet ohjeet, joita seuraamalla sinun on helppo löytää itsellesi sopiva korealainen ihonhoitorutiini. Ihonhoitorutiinin ohjeet voit lukea täältä.

Meikkituotteiden valinta:

Ihonhoitotuotteiden lisäksi sinun kannattaa kiinnittää huomiota käyttämiisi meikkituotteisiin. Mitä ainesosia ne sisältävät? Kauan meikki istuu kasvoillasi? Meikki saattaa ärsyttää ihoa etenkin silloin, kun se on kasvoilla yli 8 tuntia päivässä. Ihoa hoitavat ja kevyet meikit ovat hyvä valinta herkkäihoiselle.

Ihon kosteustasapaino:

Lisäksi ulkoiset tekijät kuten aurinko, pakkanen, kuiva sisäilma sekä ilmastointi vaikuttavat ihon kuntoon. Aurinkosuojan käyttö ja aurinkovaurioiden ehkäiseminen on tärkeää kaikkina vuodenaikoina, mutta etenkin keväällä ja kesällä.

Riittävä vedenjuonti, kasvosuihkeen käyttö sekä ilmankostutin auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja tasapainoisena ympäri vuorokauden.

Kuorinta, aurinkosuoja ja vanulaput:

Iho on kuorittava säännöllisesti. Kuollut ihosolukko on tärkeää saada pois tukkimasta ihohuokosia, mutta herkkäihoisen tulisi välttää kovia raekuorintoja ja ihon kuorimista liian usein.

Kasvojen ihon voi kevyesti kuoria aamulla käyttämällä esimerkiksi konjac-sientä puhdistuksen yhteydessä. Selluloosaa sisältävien kuorinta-aineiden ja kemiallisten happokuorintojen käyttö kannattaa rajoittaa yhteen tai korkeintaan muutamaan kertaan viikossa.

Herkkä iho punoittaa herkästi kuorinnan jälkeen, jonka vuoksi kuorinta ja happotuotteiden käyttö on mukavampi toteuttaa iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Vanulappujen hankausliike saattaa saada ihon punoittamaan, vaikka kasvovesi itsessään ei ärsyttäisikään ihoa. Herkkäihoisen kannattaakin jättää vanulaput pois ja taputella kasvovesi kasvoille käsin.

 

 

Onko sinulla ollut iho-ongelmia ja oletko löytänyt korealaisesta kosmetiikasta avun niiden hoitoon? Kerro alle omia kokemuksia ja vinkkejä. 🙂

 

<3 Jenna/Bearel

 

Jätä kommentti