Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Monitehoiset fermentoidut ainesosat

Fermentoidut ainesosat ovat yksiä aliarvostetuimmista ihonhoidon ainesosista. Ne ovat erittäin monitehoisia, ja ne hoitavat yhden tärkeän tehtävän, mitä juuri muut ainesosat eivät hoida. Lue tästä, miksi sinun kannattaa lisätä fermentoituja ainesosia ihonhoitorutiiniisi ja saat lisäksi suosituksia Bearelin parhaista fermentoituja ainesosia siältävistä tuotteista.

Mitä fermentoidut ainesosat ovat

Fermentointi on ikivanha ruoanvalmistusmenetelmä, joka on peräisin muinaisilta ajoilta. Se on prosessi, jossa mikrobit, kuten bakteerit ja hiivat, hajottavat ruokaa tai ainesosia biokemiallisten reaktioiden kautta. Tämän prosessin aikana muodostuu hyödyllisiä ravintoaineita ja yhdisteitä, jotka ovat helpommin sulavia ja hyödynnettäviä elimistössä.

Fermentointi ei kuitenkaan rajoitu enää vain ruoanvalmistukseen. Kosmetiikkateollisuus on alkanut hyödyntää fermentointia ihonhoidossa jo 70-luvulla . Fermentoidut ainesosat tarjoavat monia etuja ihonhoidossa. Fermentoida voi joko tietyn ainesosan, jotta ainesosan ominaisuudet tehostuvat tai fermentointia voi tehdä myös vain fermentoivien mikrobien vuoksi.

Kombucha

Mitä fermentoidut ainesosat tekevät

Fermentointi tehostaa aineen imeytymistä. Fermentoinnin ansiosta ainesosien molekyylit ovat pienempiä, mikä helpottaa niiden imeytymistä ihoon. Tämä tekee tuotteista tehokkaampia ja mahdollistaa syvemmän vaikutuksen ihon kerroksiin.

Fermentointi lisää aineen ravinnerikkautta ja täten se tehostaa aineen ominaisuuksia. Jos esimerkiksi riisiuute, joka tunnetaan sen kirkastavista ominaisuuksista, fermentoidaan, kirkastaa tämä fermentoitu uute vielä tehokkaammin.

Fermentoiduilla ainesosilla on pro- tai postbioottinen vaikutus. Fermentoidut ainesosat ovat kuin pieniä ihon mikrobien ystäviä. Ne sisältävät hyviä bakteereja tai niiden osia, jotka tasapainottavat ihon mikrobikantaa ja edistävät ihon yleistä terveyttä. Epävakaa mikrobiomi voi pahentaa lähes kaikkia iho-ongelmia.

Fermentoidut ainesosat tarjoavat antioksidanttista suojaa. Fermentoidut ainesosat ovat täynnä antioksidantteja, jotka auttavat neutraloimaan vapaita radikaaleja ja suojaamaan ihoa ympäristön haittavaikutuksilta. Vapaat radikaalit vaurioittavat ihoa ja aiheuttavat epätasaista ihonsävyä.

purito_galacto_niacin97_power_Essence

Mistä tunnistaa fermentoidun ainesosan

Fermentoidut ainesosat tunnistaa parhaiten sanasta ”ferment” ainesosalistassa. Fermentoitu ainesosa saattaa olla vain fermentoitu bakteeri tai hiiva, jolloin ainesosan nimessä on vain mikrobin nimi ja käsittelytapa. Ainesosan nimessä ”filtrate” tarkoittaa, että fermentoitu aines on suodatettu, ”lysate”, että se on ikään kuin sulatettu ja ”extract”, että se on uutettu. Pelkkä ”ferment” viittaa siihen, että ainesta ei olla käsitelty fermentoinnin jälkeen.

Jos taas jotakin toista ainesosaa on fermentoitu, on nimessä mukana myös tämän ainesosan nimi. Usein tämä on esimerkiksi kasvin latinankielinen nimi, fermentointiin käytetyn bakteerin nimi ja käsittelyn tyyppi, eli ”filtrate”, ”lysate” tai ”extract”.

Saccharomyces/Potato Extract Ferment Filtrate olisi Saccharomyces hiivalla fermentoitua perunauutetta, joka on suodatettu.

Petrimalja

Parhaat fermentoituja ainesosia sisältävät tuotteet

Mizon Skin Power Original First Essence sisältää vain yhtä fermentoitua ainesosaa, mutta suuressa pitoisuudessa. Koostumus on kevyt, mutta hoitava. Hoitonesteessä on ehkä tunnetuinta fermentoitua ainesosaa eli Galactomyces Ferment Filtratea (94,5%), joka on hiivasta johdettu ainesosa. Sitä löytyy myös tunnetusta SK-II kasvovedestä, ja ominaisuuksiltaan se on ihoa kirkastava, ravitseva ja juonteita silottava. Sen uskotaan olevan salaisuus sake-tehtaiden työntekijöiden nuorekkaisiin käsiin.

Mizon-Skin-Power-Original-First-Essence

Purito Galacto Niacin 97 Power Essence sisältää myös suuren määrän Galactomyces Ferment Filtartea (92%), mutta myös Bifida Ferment Lysatea sekä Lactobacillus Fermentia. Bifida Ferment Lysate on on ihoa suojaava ja vahvistava ainesosa. Sen on osoitettu jopa korjaavan DNA-vaurioita ihossa mikrobiomin tukemisen ohella. Lactobacillus Ferment myös suojaa ihoa ja vahvistaa ihoa, mutta se myös rauhoittaa tulehdusta ja sillä on antibakteerisia ominaisuuksia. Seerumi lupaa kosteuttavan koostumuksensa lisäksi tehdä ihosta terveen heleän, johon auttaa myös 5% niasiiniamidia.

Purito Galacto Niacin 97 Power Essence

Purito Fermented Complex 94 Boosting Essence taas sisältää vain yhtä fermentoitua ainesosaa, eli Lactobacillus/Rice Fermentia, joka on Lactobacilluksella fermentoitua riisiä. Se omaa kaikki riisin vahvistavat, ravitsevat ja kirkastavat ominaisuudet, mutta tehokkaampina ja siinä on lisäksi mikrobiomia tukevia ominaisuuksia. Hoitonesteen juokseva koostumus saattaa hämätä aluksi, mutta iholla sen mikrohiukkaset ja vihreä tee tuovat syvää ja ravitsevaa kosteutusta iholle.

Purito Fermented Complex 94 Boosting Essence

Benton Fermentation Essence sisältää myös Galactomyces Ferment Filtartea sekä Bifida Ferment Lysatea, mutta uutena tästä löytyy Lactobacillus / Collagen Ferment Filtartea, eli Lactobailluksella fermentoitua kollageenia. Se omaa kaikki kollageenin täyteläistävät, vahvistavat ja ravitsevat ominaisuudet, mutta lisäksi sillä on mikrobiomia tukevia ominaisuuksia ja se pääsee syvemmäle ihoon pienemmän molekyylikoon myötä. Anti-age-vaikutuksia tukee myös hoitonesteen 6 eri peptidiä.

Benton Fermentation Essence

Dewytree Heartleaf 100 Serum ei anna ainesosalistan myötä ymmärtää, että se sisältäisi fermentoituja ainesosia. Seerumin sisältämä viherkameleonttilehden uute on kuitenkin 100 päivän ajan fermentoitua. Fermentointi parantaa uutteen imeytyvyyttä ja tehostaa sen rauhoittavaa ja antibakteerista vaikutusta. Dewytreen Heartleaf 100 -sarjan kaikissa tuotteissa on tätä ainesosaa sekä virkistävää rosmariiniöljyä.

Dewytree Heartleaf 100 Serum

Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50+ PA++++ sisältää useaa fermentoitua ainesosaa. Aurinkovoide sisältää fermentoitua riisä, soijaa ja kurpitsaa sekä Aspergillus Fermentia. Riisi, soija ja kurpitsa ovat fermentoituina ravitsevia ja mikrobiomia tukevia. Soija sisältää vielä erityisen paljon peptidejä etenkin fermentoituna. Aspergillus Bifidan ja Lactobacilluksen tavoin vahvistaa ihoa. Aurinkovoide on helppo tapa lisätä fermentoituja ainesosia ihonhoitorutiiniin ilman erillisiä tuotteita.

Beauty Of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics

Missha Time Revolution Night Repair Ampoule 5x sisältää näistä kaikista eniten erilaisia fermentoituja ainesosia. Se sisältää kahta eri Bifida Fermentia, kolmea eri Lactobacillus Fermentia, fermentoitua acerolaa, granaattiomenaa, soijaa ja retiisiä sekä Aspergillus Fermentia. Jos siis etsinnässä on kaikista kattavin fermentoitujen ainesosien koktaili, kannattaa katsoa Time Revolution -sarjan tuotteita.

Missha Time Revolution Night Repair Ampoule 5x

Ovatko fermentoidut ainesosat pakollisia

Fermentoiduilla ainesosilla on siis lukuisia hyötyjä iholle ja ne tukevat yhtä perustavanlaatuisimmista ihonhoidon tehtävistä, eli ihon mikrobiomin terveyden ylläpitoa. Suosittelemme siis vahvasti lisäämään johonkin ihonhoidon vaiheeseen fermentoituja ainesosia. Fermentoidut ainesosat toimivat ihon mikrobiomille pro- tai postbioottisina ainesosina, mutta mikrobiomia voi tukea myös prebioottisilla ainesosilla. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset sokerimolekyylit, jotka ruokkivat ihon hyviä mikrobeja. Et siis ole pulassa, mikäli ihonhoitorutiinisi ei sisällä fermentoituja ainesosia, mutta silloin kannattaa katsoa, että edes prebiootteja löytyy rutiinistasi.

Jätä kommentti