Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Purito yhdistää fiksut raaka-aineet, vegaanisuuden ja kestävyyden

Purito on brändi, joka löysi aluksi suuremman yleisön länsimaista ja Puritossa näkyykin nykyään joitain länsimaalaisen kosmetiikkakulttuurin vaikutteita raaka-aineissa sekä tuotetyypeissä. Puriton brändifilosofia tiivistyi alkujaan heidän nimeensä ”Puri” – purify ja ”To” – maaperä, jolla tarkoitettiin ihonhoidon viemistä takaisin juurilleen ja käyttäen vain puhtaimpia raaka-aineita. Nykyään Purito on jonkin verran irtautunut suhteistaan luonnollisuuteen ja painottaa brändissään enemmän ”fiksuja raaka-aineita”, vegaanisuutta sekä erityisesti kestävyyttä.

Kestävyys etusijalla

Purito painottaa kestävyydessään materiaaleja kierrättäviä sekä maateriaaleja vaalivia pakkauksia. Purito miettii aina joka tuotteen kohdalla, miten olisi paras toteuttaa juuri kyseiseen tuotteeseen kestävämpi pakkaus. Purito käyttää muun muassa PCR- ja PIR-muovia, eli kuluttajien ja teollisuuden kierrättämää muovia useissa sisäpakkauksissaan.

Purito myös korvaa osassa tuotteistaan muovipakkauksien koostumuksesta puolet paperilla, jolloin lopputuotteessa on käytetty jopa 58% vähemmän muovia. Puriton etiketit taas ovat PLA-kalvoa, joka on biohajoavaa. Ulkopakkauksissa Purito on aina käyttänyt kierrätysmateriaaleja ja ne ovat biohajoavia. Puriton sivuilta löytyy myös kierrätysohjeet tuotteille. Purito itse määrittelee olevansa edennyt 89% kestävyystavoitteessaan.

Tämä pakkaus sisältää vähemmän muovia

Asiakkaiden toiveet otetaan huomioon

Purito tunnetusti ottaa hyvin vastaan palautetta asiakkailtaan ja on esimerkiksi uusinut monia vanhempia pakkauksiaan vastaamaan uusien kestävyyttä. Purito on myös muokannut monien vanhempien tuotteidensa koostumuksia hajusteettomiksi ja nykyään tuottaakin vain hajusteettomia tuotteita.

Ja kun vuonna 2020 nousi esiin tietyllä tehtaalla tehtyjen aurinkorasvojen puutteellinen SPF-arvo, korvasi Purito jokaiselle asiakkaalle halutessaan heidän ostamansa aurinkovoiteet ja varmisti, että seuraava koostumus valmistetaan luotettavammalla tehtaalla ja usean kolmannen osapuolen testaamana, joiden tulokset Purito myös julkaisi.

Fiksut raaka-aineet

Puritolla on käytössä omien sanojensa mukaan ”fiksut raaka-aineet”, joilla tarkoitetaan sitä, että Puritolla on jokaiselle ainesosalle jokin selkeä tarkoitus koostumuksessa, ja se on valittu siihen tarkoitukseen parhaaksi.

Puritolle tyypillisiä vaikuttavia aineita ovat centella ja kaura, joille Puritolla on kokonaiset tuotelinjat, ja sitten tutut ja tutkitut aktiiviaineet, kuten hyaluronihappo, C-vitamiini, AHA- ja BHA-hapot, pantenoli, peptidit ja keramidit. Puriton hoitavat tuottteen pyrkivät olemaan mahdollisimman hellävaraisia ja vahvistavia, ja iho-ongelmiin tarkoitetut tuotteet taas mahdollisimman hellävaraisia ja tehokkaita aktiiviaineita tai niiden pitoisuuksia valitessa.

Seabuckthorn Vital 70 Cream

Puriton hittituotteet

Centella-sarja

Puriton suosituimpia tuotteita ovat ehdottomasti centella-sarjan tuotteet. Centella-sarjaan kuuluu rauhoittava Centella Unscented Toner -kasvovesi, vahvistava Centella Unscented Serum -seerumi, ravitseva Centella Unscented Recovery Cream -kasvovoide sekä juonteita häivyttävä Centella Unscented Eye Cream -silmänympärysvoide.

Centella Unscented -linja

Centella kasvovesi sisältää 10% centellaa ja lisäksi pantenolia. Koostumus on kevyen geelimäinen ja sopii hyvin kerrostukseen. Seerumi on hieman paksumpi geeli, mutta imeytyy silti hyvin. Seerumi sisältää 49% centellaa, niasiiniamidia, peptidejä ja keramideja, jotka yhdessä rauhoittavat ja vahvistavat ihoa erittäin tehokkaasti.

Voide on paksu, mutta pehmeä ja hyvin imeytyvä. Se sisältää 50% centellaa, niasiiniamidia, keramideja sekä useita ravitsevia öljyjä, kuten makadamia-öljyä. Silmänympärysvoide on kasvovoidetta hieman kevyempi ja se sisältää 47% centellaa, keramideja, peptidejä ja adenosiinia auttamaan ihon vahvistamisen lisäksi myös juonteiden häivyttämisessä.

Lue lisää centellasta täältä

Oat-in-sarja

Purito Oat In Silky Toner

Kaura-sarjan kaikki tuotteet ovat erittäin minimalistisia ja sopivat erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Uutuutena Bearelille tulee muun muassa kaura-sarjan maitomainen Oat-in Silky Toner -kasvovesi, joka sisältää 68% kauraa. Kaura auttaa rauhoittamaan, vahvistamaan ja ravitsemaan ihoa sen luontaisen beta-glukaanin ja rasvahappojen myötä.

Koostumus on maitomaiseksi kasvovedeksi melko kevyt, jolloin se sopii kuivan ihon lisäksi myös öljyiselle iholle. Kymmenen ainesosan minimalistinen kasvovesi on minimalistinen myös pakkauksessaan, sillä siinä ei ole ollenkaan ulkopakkausta, eikä kyljessä etikettiä, vaan kaikki tarvittava tieto löytyy pienestä pahvilapusta pullon kaulasta kaiken turhan pakkausmateriaalin minimoimiseksi.

Kasvonaamiot

Uutuutena Bearelille tulee myös kaksi poispestävää naamiota Puritolta. Syväpuhdistava Bentolin Pore Clay Mask -savinaamio sisältää bentoniittisavea, kaoliinisavea sekä hiiltä puhdistamaan ihohuokoset ylimääräisestä öljystä sekä kuolleista ihosoluista. 10 minuutin jälkeen iho tuntuu raikkaalta ja ihohuokoset näyttävät pienemmiltä.

Sameaan ja kuivaan ihoon taas auttaa Puriton heleyttävä Hydrop Sweet Gel Mask -geelinaamio, joka sisältää kosteuttavia sokereita, betaiinia ja skvalaania sekä ihoa hellästi kuorivaa PHA-happoa. 15 minuutin jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja luontaisesti hehkuvalta. Naamioilla saat nopeasti ihon kuntoon tilaisuutta varten tai lisättyä esimerkiksi kosteutusta ja kuorintaa hellävaraisesti rutiiniinsi.

Purito Hydrop Sweet Gel Mask
Purito Bentolin Pore Clay Mask

Purito on jo monelle verkkokaupan asiakkaalle brändinä tuttu, mutta nyt Puriton löytää myös Bearelin myymälästä, ja verkkokaupastakin löytyy monia uutuuksia. Nyt on siis mainio tilaisuus löytää uudet lempparit Puriton valikoimasta tai tutustua brändiin ensimmäistä kertaa!

Jätä kommentti