Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Miten hoidan ihoani kesällä? – Kesän ihonhoidon 10 käskyä

Kesä aiheuttaa kasvojen ja vartalon iholla monenlaisia muutoksia. Ihon vaatimukset ovat täysin erilaisia kuin talvella – kylmän sään paksut voiteet tuntuvat liian rasvaisilta ja kuumuus lisää epäpuhtauksia houkuttelevaa hikoilua. Kesällä aurinko, kuumuus ja rasvoittuminen ovatkin kaikista piinaavimpia tekijöitä.

 

Käy läpi alla oleva kymmenen kohdan opas kesän ihonhoitoon tarkistaaksesi, oletko valmistautunut hellimään ihoasi läpi kuumien kesäkuukausien. Jokaisen neuvon kohdalla näet suosittuja tuote-ehdotuksia, jotka löytyvät myös Bearelin verkkokaupasta Kesätuotteet-osastolta. 

.

Kesätuotteet tuote-osasto Bearel banneri

.

1. Muista aina aurinkosuoja

Vaikka aurinko paistaakin vuoden ympäri, kesällä on erityisen tärkeää käyttää aurinkosuojaa sekä vartalon että kasvojen iholla. Auringon säteilemät UV-säteet muun muassa kuivattavat ja vaurioittavat ihoa.

Pidä huoli, että suojaudut sekä ihon vanhenemiseen vaikuttavaa UVA-säteilyä että palamista aiheuttavaa UVB-säteilyä vastaan (SPF). Mikäli aurinkosuojan merkinnässä on myös PA+++, vältät liiallista ruskettumista ja pidät ihosi nuorekkaana, hyvinvoivana ja kimmoisana.

Korealaiset. kevyet aurinkovoiteita sopivat sekä kasvojen että vartalon iholle, eivätkä jätä tahmaista tunnetta tai pinttyvää tuoksua.

 

2. Viilennä kasvosuihkeella

Kasvosuihke eli face mist viilentää ja raikastaa ihoa kesän helteissä.

Se hillitsee kesällä pahentuvaa rasvoittumista, virkistää väsynyttä ihoa ja pitää meikin kauniina koko päivän. Kasvosuihkeella onnistuu nopea ja helppo ihon kosteutus myös reissussa, sillä usein pieni pakkaus on helppo ottaa mukaan.

 

3. Rauhoita aloe-vartalovoiteella

Aloe-vartalovoide on täydellinen kesätuote sekä ihon vaurioiden ehkäisyyn että niiden hoitoon.

Aloella on tulehduksia estävä ja antibakteerinen vaikutus. Se auttaa kuivuudesta kutisevaa ihoa, rauhoittaa esimerkiksi auringosta johtuvien lievien palovammojen kipua, tuo apua hyönteistenpuremiin sekä vähentää ihoärsytystä sheivauksen jälkeen. Aloeta kannattaa suosia rauhoittavana ainesosana myös kasvoille tarkoitetuissa tuotteissa.

 

4. Vähennä pigmenttimuutoksia

Aurinko altistaa ihosi pigmenttimuutoksille. Antidioksantit ja etanaseerumi ovat tehoaineita, jotka haalistavat pigmenttimuutoksia ja tasoittavat ihon sävyä.

Antibakteerinen etanaseerumi edistää ihon luonnollista solukiertoa, ja auttaa ehkäisemään ihovaurioita kuten pigmenttimuutoksia, finnien jättämiä jälkiä sekä aknearpia. Antidioksantit taas ovat yhdisteitä, jotka suojaavat ihoa esimerkiksi ilmansaasteilta, kovalta hikitreeniltä ja tupakoinnilta. Luonnollisia antidioksantteja ovat muun muassa marjat, e- ja c-vitamiini, juurekset ja vihannekset.

Muista näiden tehoaineiden käytössä säännöllisyys – pigmenttimuutosten hoito on prosessi. Älä myöskään unohda aurinkovoidetta, joka ehkäisee uusien pigmenttimuutosten muodostumista sekä vanhojen tummentumista.

 

5. Puhdista tehokkaalla aineella

Kesällä ihon päällä kasaantuu päivän aikana hikeä, aurinkosuoja ja mahdollisesti meikkiä. Tämän vuoksi tarvitset tehokkaan, mutta hellävaraisen puhdistusaineen aamuin illoin ehkäisemään epäpuhtauksia.

Voit halutessasi testata korealaista tuplapuhdistusta, jossa ensin käytetään öljypohjaista puhdistusainetta poistamaan meikki ja liuottamaan tali, ja sen jälkeen vaahto- tai geelipuhdistusainetta irrottamaan öljyn jämät ja muut epäpuhtaudet. Hyvin ja oikein puhdistettu iho ehkäisee epäpuhtauksia ja pitää ihon sileänä sekä nuorekkaana.

 

6. Hillitse rasvoittumista savinaamiolla

Kesällä iho rasvoittuu helpommin, oli kyseessä rasvoittuva ihotyyppi tai ei. Savi on loistava tehoainesosa rasvoittuvan ihon hoidossa.

Savi poistaa kasvoilta ylimääräistä talia. Se tehoaa erityisesti kuolleisiin ihosoluihin, mustapäihin ja valkopäihin. Savinaamio imee itseensä iholtasi epäpuhtauksia, ja se sopii käytettäväksi rasvoittumista vastaan kolmasti viikossa. Savinaamion jälkeen voit helliä ihoa vielä kosteuttavalla kangasnaamiolla.

 

7. Suosi näitä ainesosia masknea vastaan

Maskien käyttö pandemia-aikana on aiheuttanut monille ihmisille aknea, jota kutsutaan nimellä ”maskne”. Päihittääksesi masknen, kannattaa suosia tehoaineina pantenolia, teepuuta, centella asiaticaa sekä houttuynia cordataa.

Pantenoli eli B5-vitamiini on kosteuttava tehoaine, joka auttaa ihoa uudistumaan ja lieventää ärsytystä.

Antibakteerisella teepuu-uutteella taas on tehokas rauhoittava vaikutus. Se hillitsee rasvoittuvan ihon talintuotantoa sekä lievittää mahdollisia tulehduksia.

Centella asiatica eli rohtosammakonputki rauhoittaa, suojaa ja vahvistaa ihon omaa suojakerrosta. Hyvinvoiva suojakerros parantaa ja elävöittää ihoa.

Antidioksanttinen ja antibakteerinen houttuynia cordata eli viherkameleonttiuute ehkäisee tulehduksia sekä vähentää UVB-säteilyn aiheuttamia vaurioita ja ikääntymisen merkkejä.

 

8. Kosteutus, kosteutus, kosteutus

Erityisesti kesällä nesteytys on tärkeää, eikä sitä kannata jättää vain veden juomisen tasolle – myös iho kaipaa tehokasta kosteutusta helteiden läpi.

Kosteusvoiteet hoitavat ja suojaavat ihoa epäpuhtauksilta, kuivumiselta ja ikääntymiseltä. Suositut kangasnaamiot eli sheet maskit taas tuovat helpon, monipuolisen ja rentouttavan kasvojen kosteutushetken kesäiltaan. Voit harkita myös viilentävää ja kosteuttavaa yönaamiota kerran viikossa tehokosteutukseen. Kokeile erilaisia kosteuttavia tuotteita ja löydä oma suosikkirutiinisi.

 

9. Pidä kosteusvoide kevyenä

Paksut kasvovoiteet kuuluvat talven kylmiin ja kuiviin pakkasiin. Kesällä kannattaa suosia kasvoille kevyitä kasvovoiteita, jotta iho saa myös hengittää.

Ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena kasvovoide lukitsee kosteuden ja tärkeät ainesosat ihoon. Näin ne eivät pääse haihtumaan kasvoilta. Jos omaat kuivan ihotyypin, voit hankkia tehokosteuttavan voiteen lisäksi kevyemmän päivävoiteen ja suosia aurinkovoidetta, jossa on kosteuttavia ominaisuuksia. Muista lisätä voidetta myös kaulan iholle.

 

10. Kesän villitys rantajaloille – jalkojenkuorintasukat

Jalkojenkuorintasukat ovat supersuosittu trendituote rantajaloille. Ne pehmentävät jalkojen ihoa ja hankkiutuvat eroon myös pitkään vaivanneista kovettumista ja halkeamista. Baby Silky Foot One Shot Peeling alkaa kuoria jalkojen ihoa viikon kuluttua käytöstä, ja kuorintaprosessi kestää siitä eteenpäin viikon ajan. Nämä sukat viimeistelevät kesän ihonhoidon jalkapohjia myöten.

 

.

Kesätuotteet

.

Selaa kesäihonhoitoon sopivia tuotteita:

KESÄTUOTTEET

.

.

Jätä kommentti