Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Miten päästä eroon mustapäistä

Mitä ovat nuo tummat pisteet etenkin nenän, otsan ja leuan alueella? Lue, miten mustapäät syntyvät ja miten niistä pääsee eroon. Puhekielessä näitä kasvoilta erottuvia pisteitä kutsutaan mustapäiksi ja laajentuneiksi ihohuokosiksi. Viralliselta nimeltään mustapää on komedo.

 

Komedo on talirauhasen tukkiva sarveistulppa, joka muodostuu kuolleesta ihosolukosta ja talista. Lähtökohtaisesti komedo on väritön ja pieni kohouma talirauhasen aukon kohdalla. Näistä voidaan puhua sulkeutuneina komedoina ja puhekielisemmin valkopäinä. Mustapää syntyy kun ihohuokosessa oleva tali hapettuu ja näin tali muuttuu väriltään tummaksi.

Myös ulkoapäin tuleva lika (mm. ilmansaasteet) värjäävät talia tummaksi. Huokosen pinnalla oleva tali muuttuu usein kovaksi kuolleista ihosoluista johtuen.

Eroon mustapäistä

Perintötekijät ja hormonit vaikuttavat siihen, miten voimakkaasti talirauhaset erittävät talia. Rasvaisella iholla eritys voi olla voimakasta ja kuivalla iholla usein vähäisempää.

Ihohuokosen koko on geneettistä, eikä tähän valitettavasti voi paljoa vaikuttaa, mutta saat ihohuokoset näyttämään pienemmiltä ja huomaamattomilta pitämällä ihon puhtaana ja kosteutettuna! Voit myös suosia ihonhoitotuotteita, joissa on mukana ihohuokosten kiinteyttä edistäviä ainesosia.

.

Mitä voin tehdä mustapäille ja huomattaville ihohuokosille?

”..saat ihohuokoset näyttämään pienemmiltä ja huomaamattomilta pitämällä ihon puhtaana ja kosteutettuna.”

Puhdista kunnolla

Panosta ihon puhdistukseen ja suosi kaksoispuhdistusta. Huolellinen puhdistus on tärkeää epäpuhtausten hoidossa sillä hoitavat tuotteet tehoavat aina paremmin puhtaaseen ihoon. Puhdas iho ei tukkeudu yhtä helposti ja näin on helpompi välttyä epätoivotuilta mustapäiltä ja finneiltä.

 

Kuori iho säännöllisesti

Sen sijaan, että käyttäisit kovakouraisia hoitotuotteita, jotka kuivattavat ihoa entisestään, panosta ihon säännölliseen kuorintaan. Iho uudistuu säännöllisesti, eikä kaikki kuollut ihosolukko lähde pois kasvoja pestessä. Kuollut ihosolukko on tärkeää saada iholta pois, ettei se kerry ihohuokosiin.

Herkkäihoinen välttää kovia mikrokeitä ja valitsee entsyymi-/hedelmähappokuorinnan. Hellävarainen entsyymikuorinta sopii kaikille ihotyypeille, sillä se ei raapivien kuorintojen tavoin voi tehdä reikiä omaan ihoon.

Hillityn määrän hedelmähappoja (AHA) ja salisyylihappoa (BHA) sisältävät kuorinta-aineet pehmittävät ja poistavat kuollutta ihosolukkoa. Ihoa kuorivat ja uudistavat aineet ovat ihanteellisia hoitamaan epäpuhtauksia ja hillitsemään ihon rasvoittumista. Näin kuollut vanha ihosolukko ei pääse tukkimaan kasvojen ihoa.

Appe Smoothie Peeling Gel -mustapäille

Mizon Apple Smoothie -kuorintageeli sisältää biohajoavaa selluloosaa, entsyymejä, glykolihappoa ja kasviuutteita, jotka kuorivat, puhdistavat ja heleyttävät ihoa. Säännöllinen kuorinta 2-3 kertaa viikossa pitää ihon heleänä ja ihohuokoset puhtaana.

.

Panosta ihonhoitoon

Kaksoispuhdistuksen jälkeen käytä kasvovettä, joka sisältää salisyylihappoa sekä glykolihappoa. Me tykätään Mizonin AHA & BHA Daily Clean Toner -kasvovedestä. AHA-hapot poistavat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa saaden ihon näyttämään kirkkaammalta ja tasaisemmalta. BHA auttaa supistamaan ihohuokosia sekä ehkäisee niiden tukkiutumista samalla silottaen ihon tekstuuria.

Mustapäiden poistoon AHA & BHA Toner

Mizonin AHA & BHA Daily Clean -kasvovesi soveltuu päivittäiseen käyttöön. Se tasoittaa ihon pH-arvon puhdistuksen jälkeen ja pitää ihon kirkkaana ja pehmeän tuntuisena. Tämän kasvoveden pH on n. 4.

Muista myös hoitaa ihosi suojakerrosta suojaavilla tuotteilla, jotka sisältävät antioksidantteja, peptidejä, rasvahappoja sekä muita hoitavia ainesosia.

 

Frudia Green Grape Pore Control Cream

Frudian Green Grape Pore Control Cream kasvovoide on suunniteltu pitämään ihohuokoset raikkaana. Kosteusvoiteen tanniini ja muut hedelmäuutteet rauhoittavat ihoa ja pitävät sen raikkaana.

 

 

Kun haluat nopeampia tuloksia

Epäpuhtauksien hoitoon ei ole yhtä ja nopeaa tietä, mutta tilannetta saa helpotettua tehohoidoilla, kuten syväpuhdistavilla kasvonaamioilla ja mustapäälaastareilla.

Jos sinulla on kuiva iho voit käyttää epäpuhtauksille täsmähoitoa vain tarvitsemillesi alueille. Levitä esimerkiksi Egg White Pore Mask -kasvonaamio vain nenälle ja T-alueelle sen sijaan, että levittäisit kasvonaamioita koko kasvojen alueelle.

Rajoita mustapäälaastarien käyttöä yhteen kertaan viikossa, ettet ärsytä ihoa liikaa. Hyvä vaihtoehto perinteisen mustapäälaastarin sijaan on kolmen vaiheen Holika Holikan Pig Nose Clear Blackhead 3-Step Kit -mustapäänaamio. Se sisältää kuorivan seerumin, joka auttaa tukkeutuneita ihohuokosia avautumaan ennen laastarin lisäämistä sekä seerumin, joka rauhoittaa ihoa ja tiukentaa ihohuokosia laastarin jälkeen.

Pig Nose Clear Blackhead 3-Step Kit

Pidä yllä rutiinia

Saadakseen tuloksia, tulee ihonhoidon suhteen olla kärsivällinen. Älä siis lähde kokeilemaan netin villeimpiä hammastahna- ja sooda-vinkkejä, vaan lähesty ihonhoitoa hellällä ja hoitavalla otteella. Mustapäistä ja epäpuhtauksista eroon päästäkseen, tärkeintä on koittaa jaksaa pitää yllä säännöllistä ihonhoitorutiinia.

.

Kooste:

1. Puhdista päivittäin iho kunnolla, vaikket olisikaan meikannut.

2. Ehkäise ihohuokosten tukkeutuminen ja epäpuhtauksien syntyminen säännöllisellä kuorinnalla.

3. Kosteuta riittävästi. Älä koskaan jätä hoitamatta ihoa puhdistuksen jälkeen.

4. Käytä syväpuhdistavia naamioita silloin tällöin.

5. Käytä tarvittaessa kerran viikossa täsmähoitotuotteita, kuten mustapäälaastareita, savinaamioita ja poreilevia puhdistusnaamioita.

.

<3: Emma/Bearel

.

Eroon mustapäistä

Psst.. jos välttämättä haluat puristella mustapäitä, kokeile höyryttämistä ja poista ihotali mustapäiden käsittelyvälineellä esim. komedoraudalla. Sormilla ja kynsillä puristelu voi vain pahentaa tilannetta sormissa olevien bakteerien vuoksi. Myös puristelusta johtuva kovakouraisuus voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa mikrorepeämiä ja hyperpigmentaatiota iholle.

 

Saatat myös pitää näistä mustapäitä vähentävistä tuotteista:

 

Jätä kommentti