Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Millainen on hyvä kasvovoide

Kasvovoide on yksi ihonhoitorutiinin tärkeimmistä vaiheista. Monelle on kuitenkin mysteeri, millainen kasvovoiteen tulisi olla ja millainen kasvovoide olisi hyvä juuri itselleen. Vastaamme tässä juuri näihin kysymyksin, joten jatka lukemista.

Mitä kasvovoiteen tulee sisältää

Kasvovoide voi kosteuttaa, vahvistaa, suojata tai ravita ihoa riippuen sen ainesosista. Iholle sen tärkein tehtävä on kuitenkin juuri estää kosteuden haihtuminen iholta.

Okklusiivit

Kosteuden haihtumista voi estää muun muassa okklusiivisilla ainesosilla, jotka fyysisesti estävät veden haihtumisen iholta. Tällaisia ainesosia ovat esimerkiksi mineraaliöljyt, silikonit, skvalaani sekä sheavoi. Kaikki öljyt eivät kuitenkaan ole okklusiivisia, vaikka niiden usein sanotaankin estävän kosteuden haihtumista. Myöskään kaikki silikonit eivät estä kosteuden haihtumista, mutta esimerkiksi dimethicone estää.

Emollientit

Toinen tapa estää kosteuden haihtumista iholta on vahvistaa ihon omaa suojamuuria niillä aineilla, joista se koostuu, jolloin iho itse säilöö kosteutta paremmin. Ihon suojamuuri koostuu pääasiassa kolmesta aineesta: keramideista, kolesterolista ja rasvahapoista. Nämä ovat kaikki emollientteja, eli rasva-aineita. Kaikki emollientit eivät vahvista ihon suojamuuria, osa vain pehmittää ihoa. Jokaisesta hyvästä kasvovoiteessa tulisi löytyä ainakin jotakin näistä vahvistavista aineista, mutta parhaissa kasvovoiteissa on näitä kaikkia kolmea.

Keramidit tunnistaa ainesosalistasta nimen alkuosasta ”Ceramide”, kolesteroli on INCI-listassa nimellä ”Cholesterol” ja rasvahapot kulkevat muun muassa nimillä ”Palmatic -, Lauric -, Myristic -, Stearic -, Oleic – ja Linoleic acid”. Jotkut ainesosat, kuten centella, lisäävät näiden kolmen aineen luontaista tuotantoa iholla, joka on myös tehokas tapa vahvistaa ihoa.

Humektantit

Kasvovoiteissa on myös lähes aina kosteuttavia aineita, eli humektantteja, jotka pitävät kiinni kosteudesta, hidastaen sen haihtumista. Tämä ei kuitenkaan yksinään riitä kuin öljyisille ihotyypeille säilömään kosteutta, sillä humektantin väsyttyä kosteus pääsee haihtumaan. Hyviä kosteuttavia ainesosia ovat esimerkiksi hyaluronihappo, glyseriini sekä aloe vera.

Kasvovoide blog

Kasvovoide ihotyypin mukaan

Öljyinen iho tarvitsee myös voiteen

Öljyinenkin iho kuitenkin tarvitsee kasvovoiteen, mutta juuri kevyempi geelimäinen kosteuttava voide on usein paras valinta. Kevytkin voide voi kuitenkin sisältää okklusiivisia aineita, kuten skvalaania ja silikoneja, jotka suojaavat öljyistä ihoa kosteuden haihtumiselta etenkin öisin. Öisin nukkuessa iho nimittäin menettää eniten kosteutta. Siksi usein panostetaan paksumpaan yövoiteeseen.

Beauty of Joseonin Red Bean Water Gel sisältää vain kosteuttavia ainesosia, eikä lainkaan emollienttejä tai okklusiiveja. Koostumus on vedenkevyt, mutta voiteen peptidit kuitenkin pyrkivät tekemään ihosta pitkällä käytöllä luonnostaan kosteutetumman.

boj gel

Hieman hoitavampi vaihtoehto on esimerkiksi COSRX:n Advanced Snail 92 All in One Cream, joka sisältää vähän okklusiiveja ja vähän emollienttejä, mutta on pääasiassa vain kosteuttava ja erittäin kevyt.

cosrx snail cream

Sekaihon eri tarpeet

Sekaihoisen voi olla vaikea valita sopiva voide, sillä iholla on samaan aikaan useita tarpeita sekä mieltymyksiä. Samaan aikaan kuivat alueet kaipaavat kovasti rasva-aineita ja hoitoa, ja öljyisillä alueilla tämä tuntuisi tukalalta ja jopa tukkisi nämä ihoalueet.

Öljyisempään taipuvaiselle sekaiholle usein paras valinta on koostumukseltaan kevyt voide, joka joko vahvistaa ihon suojamuuria tai estää kosteuden haihtumista kevyillä ainesosilla tai parhaillaan molempia. Esimerkiksi Puriton B5 Panthenol Re-Barrier Cream estää kosteuden haihtumista skvalaanilla ja vahvistaa ihon suojamuuria pantenolilla.

purito re-barrier

Kuivempi sekaiho voi haluta voiteen, joka on ravitsevampi, mutta joka ei tuki öljyisiä ihoalueita, samalla pitkässä käytössä vahvistaen ihoa. Etuden SoonJung 2x Barrier Intensive Cream on tähän hyvä valinta, sillä se estää kosteuden haihtumsita sheavoilla ja vahvistaa ihoa madecassosidella.

etude 2x

Kolmas vaihtoehto sekaiholle on ravitseva geelivoide, kuten Beauty of Joseon Dynasty Cream, joka sisältää runsaita öljyjä kevyessä vesipohjassa. Tämä tuntuu kevyeltä, mutta riittää usein myös kuiville ihoalueille.

boj dynasty

Vaativa kuiva iho

Kuiva iho haluaa usein kaiken. Kosteuden, suojamuurin vahvistuksen sekä vielä hieman suojaa siksi aikaa, että iho vahvistuu tai sää lämpenee. Hyvä hieman kevyempi valinta kuivalle iholle on Goodalin Apricot Collagen Youth Firming Cream, joka sisältää runsaasti ravitsevia öljyjä sekä vahvistavaa keramidia ja kasvikollageenia, mutta kuitenkin geelin kaltaisessa kuohkeassa pohjassa.

goodal apricot

Kuivista kuivimman ihon valinta on taas Mizonin Cicaluronic Moisturizer, joka on rehellisen paksu, ja lähes kiinteä huoneenlämmössä. Se tarjoaa runsaimman annoksen ravitsevia öljyjä ja vahoja vahvistavalla centellalla ja hyaluronihapolla höystettynä.

mizon cicaluronic

Ailahteleva iho

Sääolosuhteilla on myös iso vaikutus ihon tarpeisiin, ja usein kesäisin ihosi saattaa haluta esimerkkivoiteista kevyemmän tai jopa toisen ihotyypin voiteen kokonaan, ja talvisin taas paksumpi ehdotus tai jälleen kokonaan toisen ihotyypin valinta, voi olla myös sinun valintasi.

Jäikö ihotyyppisi mietityttämään tai onko voiteen valinta vain muuten vielä hankalaa? Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään valitsemaan juuri sinulle sopivan voiteen 😉

Jätä kommentti