Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Kuinka valita sopiva seerumi?

Seerumit voivat olla monella vaikea vaihe rutiinissa, sillä sitä ei kannata täysin valita vain ihotuntuman mukaan, kuten puhdistustuotteet, kasvovoiteen ja aurinkovoiteen. Seerumin tärkein tehtävä on hoitaa jokin tietty iho-ongelma tehokkaammilla ainesosilla suuremmissa pitoisuuksissa. Seerumien valinnassa kannattaa kääntää kaupan hyllyllä purkkia, ja kurkistaa tuotteen ainesosiin.

Tarvitseeko rutiinissa olla seerumi?

Oikean seerumin valinta lähtee omien iho-ongelmien ja nykyisen rutiinin katsastuksesta. Esiintyykö ihollasi jotakin näistä: epäpuhtauksia, pigmentaatiota, sameutta, kuivuutta, näkyviä ihohuokosia, öljyisyys, mustapäitä, juonteita, punoitus tai herkkyys. Näitä kaikkia iho-ongelmia voit koitta hoitaa siihen tarkoitetulla seerumilla, mutta ensiksi kannattaa katsoa, hoitaako muut ihonhoitotuotteesi jo tarpeeksi hyvin nämä huolet. Mikäli ei, voit alkaa etsimään ongelmaasi sopivaa seerumia.

Seerumi blogi kuva

Montako seerumia tarvitsee?

Kun tiedät, mitä eri iho-ongelmia sinulla jää muulta rutiiniltasi hoitamatta, voi katsoa, löydätkö näihin kaikkiin yhden monitoimiseerumin vai tarvitsetko jokaisella tai osalle olla eri seerumi. Ihonhoitorutiinin vaiheet kannattaa pyrkiä pitämään minimissää, jottei iholle aiheudu turhaa ihoärsytystä tai iholle kehity suotta herkkyyttä tietyille ainesosille. Mikäli kuitenkin haluat esimerkiksi kaikista tehokkaimmat mahdolliset seerumit pigmentaatioon, juonteisiin sekä herkkyyteen, voi näitä olla vaikea löytää yhdestä tuotteesta, jolloin mikäli muu rutiinisi ei näitä kata, voi useampi seerumi olla tarpeen.

Voiko kaikkia seerumeita sekoittaa keskenään?

Vaikka onkin OK ottaa useampi seerumi samaan rutiinin, ei kaikkia seerumeita tai oikeastaan aktiiviaineita voi sekoittaa. Pahimmat aktiiviaineet, joita ei tule sekoittaa, ovat voimakkaat aktiiviaineet. Kuorivia happoja, kuten AHA, BHA ja PHA -happoja, retinolin tai C-vitamiinin ei kannata sekoittaa keskenään, vaan C-vitamiini kannattaa käyttää aamuisin ja retinoli sekä hapot eri iltoina. Niasiiniamidi, hyaluronihappo, peptidit ja bakuchiol sopivat kaikkien ainesosien kanssa, myös vahvojen aktiiviaineiden. Monesti kuulee, että C-vitamiini ja niasiiniamidi eivät sopisi yhteenkäytettäviksi, mutta tämä ei todellisuudessa pidä paikkaansa.

frudia serum

Seerumi joka ihohuoleen

Bearelin valikoimasta löytyy paljon erilaisia seerumeita ja niistä valitseminen voi olla vaikeaa. Keräsimme tähän listan eri seerumisuosituksista eri iho-ongelmiin. Huomaa, että moni seerumeista hoitaa useampaa eri iho-ongelmaa, joten voit tästä bongata mainosti myös juuri sinulle sopivan monitoimiseerumin.

Pigmentaatioon parhaat seerumit ovat:

Beauty Of Joseon | Glow Deep Serum: Rice + Alpha Arbutin, jossa on voimakasta alfa-arbutiinia. Seerumin kevyt koostumus sopii kaikille ja hoitaa myös yleistä sameutta iholla.

Goodal | Green Tangerine Vita C Dark Spot Care Serum hoitaa pigmentaatiota niasiiniamidilla ja tangeriiniuutteella. Seerumi hoitaa myös yleistä sameutta sekä tekstuuria iholla.

Goodal Green Tangerine Dark Spot Serum

Samealle iholle parhaat seerumit ovat:

Beauty Of Joseon Glow Serum Propolis + Niacinamide seerumi

COSRX | Full Fit Propolis Light Ampoule hoitaa sameutta, epäpuhtauksia sekä juonteita suurella pitoisuudella hellävaraista propolista.

Beauty Of Joseon | Glow Serum : Propolis + Niacinamide hoitaa sameutta ja epäpuhtauksia propoliksella sekä tekstuuria BHA-hapolla.

Kuivuuteen parhaat seerumit ovat:

COSRX | The Hyaluronic Acid 3 Serum hoitaa kuivuutta, ihon suojamuuria sekä ihon kiinteyttä suurella pitoisuudella hyaluronihappoa sekä luontaisilla kosteustekijöillä.

Purito | Deep Sea Droplet Serum hoitaa kuivuutta syvänmeren levä-yhdisteellä sekä tremella-sienen uutteella. Peptidit hoitavat juonteita ja kiinteyttä iholla.

Purito Deep Sea Droplet seerumi

Ihohuokosiin, öljyisyyteen ja tekstuuriin parhaat seerumit ovat:

COSRX The Niacinamide 15 seerumi

COSRX | The Niacinamide 15 Serum hoitaa öljyisyyttä, tekstuuria ja sameutta suurella pitoisuudella niasiiniamidia.

Smuuti Skin | Kiwi Clear Serum mustapäitä, tekstuuria ja sameutta AHA, BHA ja PHA-hapoilla.

Epäpuhtauksiin parhaat seerumit ovat:

Dewytree | Heartleaf 100 Serum hoitaa kevyellä koostumuksella epäpuhtauksia ja ärtymystä iholla hyödyntäen heartleaf, eli viherkameleonttilehden uutetta.

Purito | Clear Code Superfruit Serum hoitaa epäpuhtauksia ja tasapainottaa ihon mikrobiomia noni-hedelmän uutteella sekä suksiinihapolla.

Dewytree Heartleaf 100 seerumi

Juonteisiin parhaat seerumit ovat:

Purito Bakuchiol Timeless Bloom Revitalizing seerumi

Coxir | Intensive EGF Peptide Serum hoitaa juonteita, pigmentaatiota sekä ihon kiinteyttä kasvutekijöillä, peptideillä sekä kollageenilla.

Purito | Bakuchiol Timeless Bloom Revitalizing Serum hoitaa juonteita ja kiinteyttä bakuchiolilla sekä kuivuutta öljyillä.

Punoitukseen ja ärtymykseen parhaat seerumit ovat:

COSRX | Pure Fit Cica Serum hoitaa kuivuutta, ärtymystä ja juonteita suurella pitoisuudella centellaa, eli rohtosammakonputken uutetta.

Mizon | Cicaluronic Serum hoitaa kuivuutta, ärtymystä ja kiinteyttä centellalla sekä hyaluronihapolla.

Mizon Cicaluronic seerumi

Ihon suojamuuriin parhaat seerumit ovat:

Goodal Apricot Collagen Youth Firming Ampoule seerumi

Purito | Centella Unscented Serum hoitaa ärtymystä, ihon suojamuuria sekä juonteita kevyellä koostumuksella hyödyntäen niasiiniamidia, centellaa, peptidejä sekä keramideja.

Goodal | Apricot Collagen Youth Firming Ampoule hoitaa juonteita, kuivuutta ja ihon suojamuuria aprikoosikollageenilla, keramideilla sekä öljyillä.

Hyvällä seerumilla voit saada aikaan näkyvimmät tulokset ihonhoitorutiiniltasi. Oikean seerumin valintaan kannattaa siksi käyttää aikaa ja kokeilla erilaisia seerumeita, yhdessä ja erikseen. Mikäli tarvitset edelleen apua juuri oikean seerumin valinnassa, henkilökuntamme auttaa sinua mielellään.

Jätä kommentti