Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Miksi sinun tulisi kokeilla etanaseerumia sisältäviä ihonhoitotuotteita?

Mitä on etanan lima ja miksi sen käyttö ihonhoidossa on niin suosittua? Millaisiin ihohuoliin etanat voivat tarjota helpotusta? Entä kerätäänkö lima todella etanaparkoja murskaamalla? Haiseeko se pahalta?

Etanaseerumi, etanauute, etanan lima... Trendikkäällä ainesosalla on monta nimeä. Etanatuotteet ovat olleet jo hetken pinnalla ihonhoidossa, erityisesti korealaisessa. Tästä artikkelista saat kattavan tietopaketin etanaseerumista, ja sen luettuasi haluat taatusti tarttua etanaseerumipulloon!

Etanan käytöllä ihonhoidossa on pitkä historia

Etanoiden käyttö kosmetiikassa kumpuaa monien uusien trendien tavoin Etelä-Koreasta, mutta on kerrottu, että etanoiden käytöllä olisi juuret antiikin Kreikassa asti.

Etanaseerumia sisältävät ihonhoitotuotteet voivat kuulostaa erikoisilta. Onhan etananlima (hyi!) jo sanana kamalan ällöttävä. Tällä puhtaalla ja tuoksuttomalla luonnonainesosalla on kuitenkin niin paljon hyviä ominaisuuksia, että sitä on mahdoton jättää huomioimatta. 

COSRX Snail Cream Tube

Etanaseerumi valjastettiin nykyiseen käyttöönsä kun huomattiin, että kotilofarmien työntekijöiden käsien iho oli poikkeuksellisen sileä ja kaunis. Myös käsien ihovirheet, kuten arvet paranivat nopeasti.

Etanoiden erittämällä limalla on tehokkaita vaikutuksia ihonhoidossa punoituksen rauhoittamisesta arpien ja aknen häivyttämiseen.  Etanaseerumia sisältävät hoitotuotteet jättävät ihosi ihanan pehmeäksi ja kosteutetuksi.

Mitä etanaseerumi oikeastaan on?

Etanatuotteet eivät tosiaan ole tehty etanoista, vaan tarkalleen ottaen etanoiden erittämästä nesteestä, josta käytetään ainesosaluettelossa nimeä snail mucus, snail mucin tai snail secretion filtrate. Suuria pitoisuuksia etanaseerumia sisältävissä tuotteissa on hieman venyvä koostumus, mutta muuten . Etanaseerumi on väritöntä ja hajutonta.

Miten etanaseerumi kerätään?

Ihonhoitotuotteiden vaikuttava aine etanauute/-seerumi saadaan keräämällä etanoiden erittämää nestettä. Mutta miten tämä toimii käytännössä? 

Etanat viihtyvät pimeässä, joten ”etanafarmeilla” ne viettävät osan päivästään hämärässä huoneessa, vapaana verkon päällä liikkuen. Verkkoon jää etanoiden erittämää nestettä, joka sitten kerätään ja puhdistetaan ihonhoitotuotteiden valmistusta varten. Etanauute kerätään talteen hellävaraisesti käsin etanoita vahingoittamatta. Prosessissa kunnioitetaan etanoiden luonnollista elämänrytmiä, kuten talvihorrosaikaa.

Vain hyvinvoivat ja tyytyväiset etanat erittävät limaa, joten siksi etananliman kerääminen on tärkeää tehdä hellävaraisesti ja etanoiden hyvinvointia vaarantamatta.

COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream eri pakkauskoot

Etanaseerumia sisältävien tuotteiden hyödyt

Tämän eksoottiselta kuulostavan aineosan hyödyt ovat lähes loputtomat, mutta etanaseerumi tunnetaan parhaiten sen kyvystä kosteuttaa ja edistää ihon luonnollista solukiertoa.

Koska etanaseerumi auttaa nopeuttamaan ihosolujen uusiutumisprosessia, on siitä tehokas apu haalistamaan aknearpia ja pigmenttimuutoksia mutta myös ehkäisemään uusien syntymistä. Sen uudistavat ominaisuudet saavat ihon näyttämään kirkkaammalta ja tasaisemmalta.

Muun muassa glykoproteiineista ja hyaluronihaposta koostuva etanauute tukee ihon omaa kollageenin sekä elastiinin tuotantoa, jonka seurauksena ihon tekstuuri tuntuu pehmeämmältä ja kimmoisammalta. 

Etanaseerumi tunnetaan parhaiten sen kyvystä kosteuttaa ja edistää ihon luonnollista solukiertoa.”

Etanaseerumin hyötyjä iholle on testattu lääketieteellisissä tutkimuksissa, joissa havaittiin että etanaseerumi edistää haavojen sekä palovammojen paranemisprosessia kosteuttamalla ja uudistamalla ihoa luonnollisesti ja hellävaraisesti.

Etenkin aknesta ja aknearvista kärsiville etanatuotteista onkin ollut suuri apu. Moni asiakkaamme onkin kertonut ihon tuntuvan ja näyttävän paremmalta sekä sileämmältä otettuaan ihonhoitorutiinin mukaan jonkin etanatuotteen.

Jos ajatus etanatuotteista ei vielä tunnu omalta jutulta, asiaa voi helpottaa tieto siitä, että ainesosa on täysin hajuton ja hellävarainen iholle. Etanaseerumi on ainesosana myös antibakteerinen ja hyvin vähän allergisoiva.

Etanaseerumia sisältävät tuotteet ja tuotesuositukset

Markkinoilla on erilaisia etanaseerumituotteita, joiden ominaisuudet, tuotteeseen lisätyt muut aktiiviset ainesosat sekä etanaseerumin määrä vaihtelevat. Osa hoitotuotteista on parempia esimerkiksi nuorelle ja tulehtuneelle akneiholle, osa taas ravitsee intensiivisesti ikääntyvää ja hyvin kuivaa ihoa. Mitä enemmän tuote sisältää etanaseerumia, sitä todennäköisemmin se sopii kaikille ihotyypeille. 

Etenkin korealaisessa kosmetiikassa etanatuotteita löytyy jo hyvin monessa muodossa. Etanaseerumia voi olla mukana esimerkiksi kosteuttavissa hoitonesteissä ja jopa BB-voiteissa.

Suosittelemme kaikkia sisällyttämään omaan ihonhoitorutiiniin ainakin yhden tuotteen, jossa on mukana tätä ihonhoidon ihmeainetta. Tuote voi olla esimerkiksi kasvovesi, hoitoneste, seerumi, kosteusvoide tai yönaamio.

Suosituimpia etanatuotteitamme ovat COSRX:n Advanced Snail -sarjan tuotteet, jotka sisältävät 92-96 prosenttia etanaseerumia! Ne ovat lisäksi valikoimamme myydyimpiä tuotteita – asiakkaidemme rakastamia bestsellereitä, joita he ostavat uudelleen ja uudelleen.

advanced snail 96 power essence
Mizon All In One Snail Repair Cream Bearelcom

Myös Mizonin All In One Snail Repair Cream -kasvovoide, joka sisältää 92% vaikuttavaa etanaseerumia.

All In One Snail Repair Cream -voiteen beta-glukaani, peptidit ja vihreätee-uute yhdessä etanaseerumin kanssa edistävät ihon kiinteytymistä. Kasvovoide auttaa tiukentamaan ihohuokosia parantamalla ihon joustavuutta. Tämä tuoksuton voide on hyvä perusvoide sekä naisille että miehille. Se imeytyy nopeasti, joten se sopii erinomaisesti myös meikin alle.

Iltaisin voit All In One Snail Repair Cream -voiteen jälkeen lisätä kasvoille vielä jonkin paksumman voiteen, kuten Black Snail All In One Cream kasvovoiteen. Black Snail -kasvovoide sisältää 90% etanaseerumia sekä 27 erilaista kasviuutetta. Tämä monitehoinen ikääntyvän ja kuivan ihon kasvovoide sopii yövoiteeksi kaikille ihotyypeille.

Etanaseerumia joka lähtöön

Etanaseerumia sisältäviä tuotteita löytyy korealaisen kosmetiikan parista joka lähtöön kangasnaamioista käsivoiteisiin ja silmänaluslappuihin:

Snail Bee High Content Mask Pack

Supersuosittu Bentonin Snail Bee High Content Mask Pack on monitehoinen kangasnaamio, joka antaa kasvoille näkyviä tuloksia heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen.  Vaikka kasvonaamio voi kuulostaa hurjalta, sopii se myös herkälle iholle. Tehoaineet etanaseerumi ja mehiläisen myrkky jättävät ihon pehmeäksi ja rauhoitetuksi. 

Coxir Black Snail Collagen Emulsion

Coxirin Black Snail Collagen Emulsion silottaa, kiinteyttää ja hoitaa kasvojen ihoa. Kevyt kasvovoide sisältää etanan lisäksi hydrolysoitua kollageenia, mustapapua ja monia muita kasviuutteita.

The Skin House Wrinkle Golden Snail EGF Eye Patch -silmänympärysnaamiot kirkastavat ja raikastavat herkkää silmänympärysihoa. Hydrogeelinaamiot sisältävät EGF-kasvutekijää (Epidermal Growth Factor), joka kiinteyttää ihoa samalla kun etanaseerumi & adenosiini rauhoittavat ja kirkastavat ihoa.

Parhaimpiin tuloksiin pääset, kun käytät etanatuotteita säännöllisesti aamuin illoin heti puhdistuksen jälkeen. Etanaseerumia sisältävät tuotteet sopivat kaikille, oli iho-ongelmanasi kuivuus, epäpuhtaudet, arvet tai jotain siltä väliltä. Suosittelemme siis kokeilemaan rohkeasti, sillä lupaamme, että tulet ihastumaan etanan limaan ihonhoidossa!

Lähteet

Thomas, Steve (2013). ”Medicinal use of terrestrial molluscs (slugs and snails) with particular reference to their role in the treatment of wounds and other skin lesions”World Wide Wounds

Tsoutsos, Dimosthenis; Kakagia, Despoina; Tamparopoulos, Konstantinos (2009). ”The efficacy of Helix aspersa Müller extract in the healing of partial thickness burns: A novel treatment for open burn management protocols”. Journal of Dermatological Treatment

Jätä kommentti