Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Punoittava iho? – Näiden ainesosien avulla hillitset punoitusta

Häiritseekö punoittava ja herkkä iho?

Oli ongelmanasi sitten punoitus liittyen akneen, ihoärsytykseen tai ihosairauteen, löydät apua punoittavalle iholle näillä rauhoittavilla ainesosilla.

.

Ihon punoitukseen voi olla monta eri syytä. Iho voi ärsyyntyä helposti ja reagoida punoittamalla. Yleisiä syitä punoitukseen ovat herkkä iho, liian voimakkaiden tai itselle epäsopivien tuotteiden käyttö sekä ihon ylikuormittuminen.

Kuivassa ja kylmässä ulkoilmassa oleminen voi näkyä ihon punoituksena. Punoitusta ilmenee myös silloin, kun iho on altistunut liialliselle auringon säteilylle. Ihosairauksiin kuten ruusufinniin (rosacea) tai couperosaan taipuvainen iho voi kärsiä voimakkaasta punoituksesta ympäri vuoden.

Myös äkillisillä lämpötilanvaihteluilla, stressillä sekä elämäntavoilla on vaikutusta ihon hyvinvointiin ja sen ärtymiseen.

Ei-toivottu punoitus tai ihon sävyn muutokset ovat varmasti monelle tuttuja. Oli kyse aknesta, ruusufinnistä tai tulehduksesta johtuvasta punoittelusta, tärkeintä olisi kuunnella ihoaan ja kärsivällisesti selvittää miten omaa ihoa kannattaisi hoitaa.

Esittelemme alla punoitusta hillitseviä ja ihoa tehokkaasti rauhoittavia ainesosia, joita sinun kannattaa suosia.

 

Centella Asiatica (Cica)

Suomalaisittain puhutaan rohtosammakonputkesta. Rohtosammakonputki on tehokas ihoa rauhoittava ainesosa. Rohtosammakonputkea on hyödynnetty Aasiassa lääkekasvina jo tuhansien vuosien ajan. Eikä ihme, sillä tämä raaka-aine sisältää A, B1, B2 ja C-vitamiineja, jotka auttavat ihoa kirkastumis- ja uudistumisprosesseissa. Rohtosammakonputken vaikutus on antibakteerinen, joten suosittelemmekin rohtosammakonputkea sisältävien tuotteiden käyttöä ihotulehduksien ja punoituksen rauhoittamiseksi.

Tuote, joka sisältää rohtosammakonputkea:

Mizon Water Volume EX First Essence -hoitoneste sopii erinomaisesti epätasapainoiselle ja ärtyneelle iholle. Hoitoneste sisältää rohtosammakonputken lisäksi muita kasviuutteita, jotka kosteuttavat ihoa.

Mizon Water Volume EX First Essence

Aloe Vera

Aloe Vera on aloeihin kuuluva mehikasvi, jonka moni osaa tunnistaa sen näyttävistä pikarimaisista lehdistä ja kauniin vihreästä sävystä. Tämä luonnon lääkkeenäkin tunnettu kasvi sisältää runsaasti mineraaleja, aminohappoja, vitamiineja ja entsyymejä. Paikallisesti käytettynä aloe vera toimii palovammoihin, auringon polttamaan ihoon sekä kuivuuteen ja kutinaan. Aloe veralla on pitkä historia ihoa hoitavana ainesosana ja sen vaikutuksia ylistetään vielä tänäkin päivänä.

Tuote, joka sisältää aloe veraa:

Holika Holikan 99% Aloe Soothing Gel on brändin yksi suosituimmista tuotteista. Se on pakattu aloen lehden malliseen näyttävään pakkaukseen. Nimensä ja muotonsa mukaisesti tuote on pullollaan 99% fermentoitua aloen lehtiuutetta.

Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel 250ml

.

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo on ihonhoidossa tunnettu ja arvostettu raaka-aine sen voimakkaan kosteutta sitovan ominaisuuden ansiosta. Hyaluronihappo täyteläistää veltostunutta ja väsynyttäkin ihoa, sillä se sitoo kosteutta jopa tuhatkertaisesti oman painonsa verran. Hyaluronihappoa esiintyy lähes jokaisessa kudoksessamme, mutta sen määrä vähenee ikääntyessämme. Pidäthän siis huolen, että ihosi saa tarpeeksi janoamaansa kosteutta!

Hyaluronihappo on hyvä lisä jokaisen ihonhoitorutiiniin. Lisäämällä kosteuttavia tuotteita ihonhoitoosi vähennät kuivuudesta johtuvaa ihon punoittelua ja hilseilyä.

Tuote, joka sisältää hyaluronihappoa:

Coxir Ultra Hyaluronic Ampoule -hyaluronihapposeerumi sisältää 40% tiivistettyä hyaluronihappoa. Hyaluronihappo yhdessä aloe veran ja Coxirin kasviyhdistelmän kanssa ylläpitävät ihon kosteutta ja hyvinvointia.

coxir-ultra-hyaluronic-ampoule

.

Niasiiniamidi

Niasiiniamidi eli niasiini lukeutuu B-vitamiinien kirjoon. Tällä B3-vitamiinina tunnetulla monipuolisella vitamiinilla on antioksidanttinen vaikutus. Niasiini lisää ihon puolustuskykyä, jolloin iho kykenee ikään kuin suodattamaan ennenaikaista ikääntymistä aiheuttavia vapaita radikaaleja pois systeemistään. Niasiiniamidi sekä rohtosammakonputki vahvistavat molemmat ihon suojamuuria ja sen toimintaa. Niasiiniamidi rauhoittaa nopeasti ja tehokkaasti yleistä punoitusta sekä punaisia “laikkuja” ihossa.

Tuote, joka sisältää niasiinia:

Rose Heaven Emulsion on kevyt kasvovoide, joka rauhoittaa punoitusta ja auttaa suojaamaan ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä. Emulsiovoiteessa on pehmeä koostumus, joka imeytyy ihoon rauhoittaen ja silottaen kasvoja.

The Skin House Rose Heaven Emulsion

.

Keramidit

Ihon oma suojakerros rakentuu useista ainesosista, joista yksi on keramidit. Keramidit sijaitsevat ihomme solukalvolla ja ne ovat vahamaisia rasva-aineita, jotka ovat erittäin hyödyllisiä vahingoittuneen suojamuurin uudelleen rakentamisessa. Keramidit pitävät ihosoluja koossa, jolloin toisiinsa tiukasti kiinnittyneet solut muodostavat ihon pinnalle vaikeasti läpäistävän, ihoa suojaavan kerroksen. Keramidit sopivat erityisesti hoitamaan ekseemaa ja herkkää ihoa.

Tuote, joka sisältää keramideja:

Good Cera Super Ceramide Cream -kasvovoide ravitsee ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Kosteusvoiteen pH-arvo 5,5 on optimaalinen suojaa tarvitsevalle herkälle iholle. Sen keramidit muodostavat iholle suojaavan kalvon, joka auttaa ehkäisemään punoitusta ja ihoärsytystä.

Good Cera Super Ceramide Cream -kasvovoide

Haluamme vielä loppuun muistuttaa kuinka tärkeää on suojautua auringolta. Aurinkovoiteen käyttö on paras tapa ehkäistä ihovaurioita, erityisesti silloin, jos ihosi on herkkä ja punoitukseen taipuvainen.

Suosittelemme ottamaan aurinkovoiteen jokapäiväiseen käyttöön. Korealaiset aurinkovoiteet ovat kevyitä ja kasvovoidemaisia, joten ne toimivat ihanteellisesti sellaisenaan tai meikin alla.

.

Aloe Soothing Essence Waterproof Sun Gel

.

Blogipostauksen sanoma voidaan tiivistää seuraavasti:

Apua ihon punoitukseen saat panostamalla rauhoittaviin ja suojaaviin hoitotuotteisiin, jotka auttavat rakentamaan ihon omaa suojamuuria ja vastustuskykyä.

Helli siis ihoasi näillä ainesosilla ja muista suojautua auringolta! ☀️

.

.

❤️️:lla Bearelin tiimi

.

.

Jätä kommentti