Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Korealaiset meikit & meikkitrendit 2020

Olet varmasti kuullut korealaisesta ihonhoidosta ja 10-vaiheen ihonhoitorutiinista, mutta oletko vielä tutustunut korealaisiin meikkitrendeihin?

 

Korelaisissa meikeissä korostuvat luonnollisuus, innovatiivinen tuotekehitys sekä ihoa hoitavat koostumukset.

Meikkitrendeissä suositaan sävyjä, jotka sopivat kaikille.  Korelaisessa meikkityylissä tavoitellaan nuorekkuutta, ja lopputuloksen on tarkoitus korostaa omia kasvonpiireitä. Meikkauksessakin lähdetään liikkeelle ihonhoidosta. Ajatellaan, että hoidettu ja kosteutettu iho on tärkein perusta kauniille meikille.

Korealaiset meikkitrendit vs. länsimaalaiset meikkitrendit

Korealaisessa meikkaustyylissä ei suosita vahvaa ja kerrostettua meikkipohjaa vaan halutaan meikkipohjan olevan läpikuultava ja hehkuva. Tälläistä lopputulosta voidaan kutsua Dewy Skin, Glass Skin tai Honey Skin -meikiksi. 

.

Meikkipohja

Korealaiset meikkivoiteet ovat usein koostumukseltaan kevyitä, mutta silti peittäviä. Ne sisältävät ihoa hoitavia ainesosia, jotka ylläpitävät ihon hyvinvointia päivän aikana. Monessa meikkivoiteessa on mukana myös korkea aurinkosuoja, sillä auringon haitallisilta UVA-säteiltä suojautuminen on tärkein keino ehkäistä pigmenttimuutoksia ja ryppyjä. 

Korealaiset ovat suunnannäyttäjiä kosmetiikka-alan tuotekehityksessä ja trendeissä. Yksi Koreassa keksitty meikki-innovaatio on cushion-tyynymeikkivoide.

Cushion-meikkivoide on pakattu puuterirasiaa muistuttavaan pakkaukseen. Sen nestemäinen meikkivoide on imeytettynä rasian sisällä olevaan ”meikkityynyyn/-sieneen. Rasian mukana on meikkivippa, jolla meikkivoidetta otetaan meikkityynyä painaltaen.

Cushion-rasiassa on lähes poikkeuksetta mukana myös peili, joten meikkivoiteen lisääminen ja meikin korjaus milloin tahansa päivän aikana on nopeaa ja helppoa.

Cushion-meikkivoide

Cushion-meikkivoide on kätevä meikkivoide arkena, sillä se mahdollistaa meikkivoiteen levittämisen vipan avulla tasaisesti ja kevyesti kasvoille sotkematta omia käsiä. 

Korealaisista meikeistä löydät myös meikinpohjustusvoiteita, jotka tasoittavat ihon sävyeroja ja tuovat lisähehkua samealle iholle. Näiden avulla ”huijaat” itsellesi nopeasti kauniin hehkuvan lasi-ihon.

.

Kasvosuihkeet

Setting spray -kiinnityssuihkeen sijaan käytetään hoitavia kasvosuihkeita tuomaan kosteutusta ja ehkäisemään meikin varisemista kasvoilta päivän aikana.

Face Mist -kasvosuihkeita voi suihkauttaa myös meikin päälle. Tärkeää on ylläpitää ihon hyvinvointia ja antaa meikin hengittää. Sen vuoksi korealaisessa ihonhoidossa ja meikissä vältetään voimakkaita ja mahdollisesti ihohuokosia tukkivia setting spray -suihkeita.

.

Kulmakarvat

Kulmakarvat halutaan pitää luonnollisen näköisenä. Koreassa on kauan suosittu suoria kulmakarvoja, sillä suoremman malliset kulmakarvat saavat ilmeen näyttämään nuoremmalta (korean brows). Länsimaisista julkisuuden henkilöistä Jessica Alba (38 v.) on upea esimerkki suorista kulmakarvoista ja nuorekkaasta ulkonäöstään. 

Länsimaiset meikkitrendit ovat usein näyttäviä; vahva meikkipohja, joka sisältää varjostukset, korostukset, puuterit ja setting sprayt -kiinnityssuihkeet.  Meikeissä leikitellään värikkäillä ja tummilla sävyillä, suositaan voimakkaita cat eye-rajauksia ja käytetään irtoripsiä. 

Huulimeikki saa olla näyttävä ja usein tavoitellaan täyteläisen näköisiä, jopa epäluonnollisen suuria huulia. 

Länsimaissa kulmakarvat ovat usein tarkasti rajatut. Uudempina trendeinä täällä ovat kulmien laminoinnit ja ”saippuakulmat”, jotta kulmakarvat pysyvät pystyssä ryhdikkäästi. 

.

Korealainen silmämeikki

Korealaisessa silmämeikissä halutaan korostaa silmiä ja tuoda niitä esille. Silmämeikissä suositaan luonnollisia sävyjä, jotka sopivat kaikille. Nudet, ruskeat ja persikkaisen punertavat sävyt ovat suosittuja korealaisten naisten keskuudessa.

Luomiväreissä ovat nyt pinnalla kiiltävät glitter-luomivärit jotka tuovat kauniisti pilkettä ja valoa silmiin.

Silmämeikissä korostetaan myös alaluomea. Tämä alaluomen lihas erottuu hymyillessä ja sen korostaminen luomivärillä saa silmät näyttämään suuremmilta ja hymyilevämmiltä. Meikkityylistä voidaan käyttää myös nimitystä Smiling Eyes Makeup, Puffy Eyes Makeup & Aegyo Sal.

Ripsien suhteen Etelä-Koreassa suositaan tarkasti eroteltuja ripsiä. Ripsentaivutin ja ripsiväri riittävät, eivätkä ripsenpidennykset ole länsimaiseen tapaan yleisessä suosiossa.

.

Huulimeikki: blurry & glossy

Korealaisessa huulimeikissä on ollut jo pitempään pinnalla Gradient Lips eli huulet, jotka näyttävät liukuvärjätyiltä. Aiemmin gradient lip -meikillä tarkoitettiin huulisävytteen lisäämistä huulten sisäosaan. Nyt huulisävyte lisätään lähes koko huulille häivyttäen reunoja kohti.

Vaikka yhä useampi suosii täyteläisiä huulia, ei länsimaisia tarkkoja ja koivia huulten yli meneviä rajauksia tehdä. Plump-efectiä haetaan meikin päälle lisättävillä huulivoiteilla-, kiilloilla ja -öljyillä. 

Huulipuna tai korealainen Lip Tint -huulisävyte lisätään huulten sisäreunaan, josta se häivytetään ulkoreunoille.  Huulimeikissä punaisen eri sävyt ovat suosituimpia ja etenkin koralliin taittavat sävyt ovat Koreassa tänä vonna trendikkäitä.

Korealaiset lip tint -huulisävytteet pysyvät huulilla pitkään tahraamatta. Uusimpana trendinä ovat satiiniset ja ja nestemäiset powder matte -huulipunat. Nämä huulipunat saavat huulet näyttämään pehmeän blurratuilta.

Mattaisempi ja blurrattu lopputulos ei kuitenkaan kuivata huulia, sillä sen upea koostumus tuntuu lähes huomaamattomalta huulilla. Lisäksi päälle voidaan sipaista nyt huuliöljyä tai -kiiltoa. 

lip oil rose hip

Brändit ovat tänä vuonna tuoneet markkinoille huulia hoitavia huulimeikkejä sekä huuliöljyjä, jotka antavat upean kiillon huulille. Terveen ja nuokkaan hehkuvan ihon lisäksi  kiiltävät huulet ovat entistä suuremmassa suosiossa kesällä 2020. 

BBIA Lucky Shine Tint

.

Meikkitrendit

Länsimaisissa meikkitrendeissä meille myydään usein ideaa seksikkyydestä. Nuoret voivat haluta näyttää meikin avulla ikäistään vanhemmilta ja päästä eroon ”baby face” -lookista.

Koreassa meikkitrendi menee tämän suhteen päinvastoin. Meikillä halutaan näyttää nuorekkaalta ja jopa ikäistään nuoremmalta suosimalla usein hempeitä ja ”söpöjä” meikkityylejä.

Suositko sinä ennemmin länsimaista vai korealaista meikkaustapaa? Vai yhdisteletkö trendejä mieluummin molemmista tyyleistä?

Meikkitrendit muuttuvat jatkuvasti. Uskommekin, että jokaisen kannattaa poimia itselleen, omalle ihonsävylleen sekä omille kasvonpiirteilleen parhaiten sopivat tavat meikata yhdistelemällä trendejä sekä omia lempituotteita.

Me Bearelilla ollaan nyt ihastuttu korealaisiin meikkitrendeihin, sillä korealaiset meikit sopivat monen suomalaisen naisen suosimaan luonnolliseen meikkityyliin. Korealaisia meikkejä on helppo käyttää arkena, sillä niiden koostumukset ovat loistavia sekä ihoystävällisiä.

.

Blogin kuvalähteet brändeiltä: Eglips, Clio, Holika Holika, MAC, Nyx Cosmetics Nordics, Urban Decay, BBIA.

.

TUOTE EHDOTUKSET:

.

.

Tutustu korealaisiin meikkeihin lisää täältä:

KOREALAISET MEIKIT

.

.

Jätä kommentti