Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Eteläkorealainen kauneudenhoito

Eteläkorealainen kauneudenhoito on noussut maailmalla hyvin suosituksi. Olet saattanut kuulla kymmenen vaiheen ihonhoitorutiinista, liinanaamioista, hoitovesistä, kasvosuihkeista, fermentoiduista hoitotuotteista ja tyynymeikkivoiteista sekä muista viime aikojen kauneusvillityksistä. Marie Clairen mukaan maan kosmetiikkateollisuus on noin 7 vuotta länsimaita edellä, joten ei ihme, että monet uusimmat kosmetiikkatrendit ja -innovaatiot tulevat Etelä-Koreasta.

 

Kaunis ja kosteutettu iho

 

Korealainen kauneudenhoito

1. K-Beauty on yleistynyt nimitys, jota käytetään eteläkorealaisista ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteista.

2. Tuotteissa yhdistyvät luonnonainesosien käytön tuhansien vuosien perinteet ja Etelä-Korean korkea teknologia.

3. Korealaiselle kosmetiikalle on yleistä lukuisien kasviuutteiden ja muiden hoitavien ainesosien käyttö. INCI-listat ovat usein pitkiä, sillä samaan tuotteeseen halutaan saada paljon tehoaineita ja mahdollisimman vähän iholle turhia täyteaineita.

4. Kosteutus on avain terveeseen ja nuorekkaaseen ihoon. Hoitotuotteet ovat usein kosteuttavia ja suojaavia, olematta liian raskaita tai ihohuokosia tukkivia.

5. Korealaisten brändien ja tuotteiden joukosta löydät kokeilemalla parhaimmat hoitotuotteet juuri oman ihosi tarpeisiin.

eteläkorealainen kauneudenhoito ja kosmetiikka

 

Mistä aloittaa?

Korealainen kauneudenhoito (K-Beauty) lähtee ajattelutavan muutoksesta -siitä, kuinka ajattelet ihonhoidosta ja kauneudesta. Tarkoituksena on investoida ihoosi ja hoitaa ongelmakohdat pois sen sijaan, että peittäisit ne. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitset hieman enemmän aikaa aamuisin ja iltaisin ihonhoitorutiiniisi. Investointi oman ihon hyvinvointiin ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun pitäisi ostaa kymmeniä hoitotuotteita kerralla. Voit vapaasti yhdistellä korealaisia ja länsimaisia ihonhoitotuotteita keskenään ja pikkuhiljaa lisätä uusia tuotteita ihonhoitorutiiniisi.

Voit aloittaa korealaiseen kauneusrutiiniin siirtymisen muuttamalla tapaa, kuinka lisäät tuotteita ihollesi. Voimakkaan alaspäin kohdistuvan hieromisen sijaan, lisää hoitotuotteet ihollesi hellästi taputellen, pyörivin liikkein sekä hitaasti ja kevyesti kasvojen ihoa ylöspäin sormenpäillä vetäen. Nämä liikkeet lisäävän ihon pintaverenkiertoa ja parantavat hoitotuotteiden imeytymistä ihoosi.

Kasvojen pesu - Kaksoispuhdistus

 

Esimerkki-ihonhoitorutiini:

1. Öljypohjainen puhdistusaine

2. Vaahto- tai voidemainen puhdistusaine

3. (Kuorinta 1-2 kertaa viikossa)

4. Kasvovesi

5. Essence

6. Silmänympärysvoide

7. Seerumi

8. (Kangasnaamio 1-2 kertaa viikossa)

9. Emulsio

10. Voide tai yönaamio iltaisin / aurinkovoide päivisin

Hyvin yleinen reaktio, joka seuraa korealaisesta ihonhoitorutiinista kuulevalle, on kauhistus ja sen jälkeen epäilys. Voiko iho hyötyä noin monesta ihohoitotuotteesta? Eivätkö kasvot ole aamulla herätessä täynnä finnejä?

Korealaisten salaisuus piilee tuotteiden kerrostamisessa eli niiden lisäämisjärjestyksessä. Tuotteet lisätään useimmiten iholle koostumusten mukaan: kevyimmästä paksuimpaan. Tällöin nestemäiset tuotteet imeytyvät ihoon hetkessä, kun taas paksummat hitaammin, antaen pitkäkestoisempaa kosteutusta ja suojaa.

Tarkoituksena on kosteuttaa ja hoitaa ihoa omalle iholle sopivilla tuotteilla.

Kasvojen iho tarvitsee joitakin päiviä aikaa tottua uuteen tuotteeseen. Jos heräät seuraavana aamuna finni poskella, ei uudesta tuotteesta kannata luopua heti, vaan seurata rauhassa tilannetta muutaman viikon ajan, katsoa tulokset ja päättää sitten jääkö uusi tuote ihonhoitorutiiniin.

 

Tarvitseeko ihoni kaiken tämän?

Suomalaisen ihon yleinen ongelma on pintakuivuus, ja myös rasvoittuva iho tarvitsee syväkosteutusta. On kuitenkin totta, että kaikkien ihot ovat yksilöllisiä, eikä ihonhoitorutiinia tarvitse noudattaa orjallisesti joka päivä. Voit myös vapaasti yhdistellä länsimaisia ja aasialaisia hoitotuotteita keskenään.

Kaikilla ihonhoitotuotteilla on hieman eri tehtävä. Ne sisältävät eri määrän ja erilaisia ihoa hoitavia ainesosia. Seerumi on esimerkiksi pakattu täyteen tehoaineita, jotka hoitavat ihoasi, mutta se ei välttämättä riitä kosteuttamaan ihoa koko päivää/yötä. Seerumin jälkeen on hyvä lisätä vielä hieman paksumpi emulsio ja/tai kasvovoide kosteuttamaan ja suojaamaan ihoa pitempään.

Suosittelen sinua testaamaan tuotteiden lisäämistä kauneusrutiiniisi etenkin iltaisin, sillä ainakin oman ihoni kunnossa huomasin selkeän eron jo viikon käytön jälkeen. Aamuisin iho tuntuu ihanan pehmeältä ja olen vihdoin päässyt eroon vuosia vaivanneista poskien takaosan pienenpienistä kuivanäppylöistä.

korealainen kauneusrutiini

Voit aloittaa korealaiseen kosmetiikkaan tutustumisen esimerkiksi hoitovedestä (essence), joka lisätään iholle heti kasvoveden jälkeen tai sen tilalla. Suosittelemme kaikille kasvojen kaksoispuhdistusta sekä edullisia ja tehohoitavia sheet maskeja viikoittaiseen käyttöön.

.

.

Aloe BHA Skin Toner -kasvovesi
Aloe BHA Skin Toner -kasvovesi

.

Missha The First Treatment Essence Intensive Moist
The First Treatment Essence Intensive Moist -hoitovesi

.

Mizon Hyaluronic Acid 100 -seerumi
Mizon Hyaluronic Acid 100 -seerumi

.Sheet mask

Sheet mask -kangasnaamiot

.


.

Janika / Bearel

Jätä kommentti