Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

6 yleisintä ihonhoitovirhettä

Oletko tehnyt tietämättäsi jonkin näistä ihonhoitovirheistä? Ei hätää virheitä sattuu kaikille! Listasimme 6 yleisintä virhettä, joihin moni sortuu tietämättään.

 

1. Aurinkovoiteen käyttö

Tai pikemminkin sen käyttämättömyys.

Aurinkovoiteen käyttöä tulee helposti laiminlyötyä. Ajatellaan, että aurinkovoidetta tulisi käyttää, kun on kesä tai tietää altistuvansa suoraan auringolle. UVA- ja UVB-säteiltä suojaava aurinkovoide on paras ihon löystymistä, ryppyjä ja pigmenttimuutoksia ehkäisevä tuote.

Onneksi monissa korealaisissa meikkituotteissa on korkeat suojaukset. Jos et käytä päivittäin meikkiä, jossa on korkea suojauskerroin, ei aurinkovoidetta tulisi skipata!

Korealaiset aurinkovoiteet on kehitetty kasvojen iholle. Niiden miellyttävä ja hoitava koostumus tuntuu normaalilta kasvovoiteelta, joten iho ei jää tahmeaksi tai voimakkaan tuoksuiseksi. Selaa aurinkovoiteita täältä: Aurinkotuotteet.

 

2. Liikakuoriminen

Kuoritko ihoasi joka päivä, millaista kuorintaa käytät ja käytätkö kuorintasi lisäksi tuotteita, joilla on kuorivia ominaisuuksia? Saatat ylikuoria ihoasi ja vahingoittaa tällä tavoin ihon luonnollista suojakerrosta. Videolla kerromme, miksi ihoa ei kannata kuoria liikaa tai liian vahvoilla tuotteilla.

 

3. Ihon ja tuotteiden pH-arvot

Korkean pH-arvon tuotteista saattaa olla ihollesi haittaa, sillä bakteerit viihtyvät emäksisessä ympäristössä. Etenkin, jos sinulla on akneen ja ihotulehduksiin taipuvainen iho, harkitse tuotteita, jotka ovat hellävaraisia ja jotka tasoittavat ihon pH:ta puhdistuksen jälkeen.

Valitse hellävaraisia ja pH-ystävällisiä tuotteita, kuten Klairsin Gentle Black Deep Cleansing Oil -puhdistusöljy ja pariuta se Klairsin vaahtoputsarin kanssa: Rich Moist Foaming Cleanser.

Muita maininnan arvoisia hellävaraisia tuotteita on mm. Holika Holika Less On Skin Cream-kasvovoide.

 

4. Kosteuttamisen laiminlyönti

Onko sinulla rasvoittuva iho ja sen vuoksi välttelet kosteusvoidetta sekä tuotteiden kerrostamista? Todennäköisesti ihosi ei saa tarpeeksi kosteutusta ja se rasvoittuu sen vuoksi vain entisestään. Videolla kerromme, miksi kosteusvoiteen käyttö on kovin tärkeää.

Pyri valitsemaan rasvoittuvalle iholle sopivia geelimäisiä kosteusvoiteita, jotka parantavat ihon omaa öljy-kosteustasapainoa. Iso suositus Water Volume EX Creamille, josta myös bloggaaja Miia Ezen on kirjoittanut. Sisällytä rutiiniisi myös ihon hyvinvointia ja suojakerrosta parantava seerumi. Hellävarainen ja tehokosteuttava seerumi on hyaluronihappoa, keramideja ja antioksidantteja sisältävä Hyaluronic Acid 100-seerumi.

Ota säännöllisen epäsäännölliseen käyttöön (1-2 kertaa viikossa) kuorinnan lisäksi kangasnaamiot ja yönaamiot, jotka antavat iholle ektsra suojaa ja kosteutusta.

 

5. Puhdistus

Puhdistatko ihosi kunnolla? Nopealla puhdistuksella ihoon jää helposti epäpuhtauksia ja meikinjäämiä, jotka aiheuttavat epäpuhtauksia ja näppylöitä. Korealaisessa ihonhoidossa vannotaan kaksoispuhdistuksen nimeen, joka on hellävaraisempi ja tehokkaampi tapa puhdistaa kasvot perusteellisesti. Näin saat irrotettua sekä öljypohjaisen että vesipohjaisen lian ihohuokosista ja kasvot ovat valmiina vastaanottamaan hoitotuotteiden hyödyt.

Jos kaksoispuhdistus tuntuu työläältä voit kokeilla yhden vaiheen puhdistustuotetta: Lemon Sorbet Cleanseria. Puhdistusaine on koostumukseltaan kiinteää, mutta kasvoille hierottaessa se sulaa nestemäiseksi öljyksi, joka peseytyy helposti pois iholta.

Aamuisin kasvot on pesun sijasta helppo pyyhkiä puhdistusvedellä kostutetulla vanulapulla.

 

6. Ylihoitaminen

Tiedämme sen tunteen, kun haluaisi kokeilla uusia tuotteita heti ja ottaa kerralla kaikki tehotuotteet omaan ihonhoitorutiiniin… ?

Malta kokeilla rauhassa ja anna ihollesi aikaa tottua uusiin tuotteisiin. Ihoa tulee helposti ärsytettyä, kun haluaisi kokeilla heti kaikkea. Etenkin herkkä iho todennäköisesti ärsyyntyy ja alkaa tuottamaan epäpuhtauksia.

Muista kuunnella ihoasi ja sovella ihonhoitorutiinia tarpeittesi mukaan. Joillekin 10-vaiheinen ihonhoitorutiini on ihanteellinen, mutta kaikki eivät tarvitse kymmentä vaihetta saavuttaakseen tasapainoisen ja kosteutetun ihon.

Muista myös ihonhoitorutiinin muokkaus eri vuodenajan mukaan (kesä/talvi) ja ota huomioon eri ärsykkeet: ruokavalio, hormonit ja stressi.

Rauhoita ärtynyttä ihoa Enjoy Vital-up Time Calming Maskilla.

Nollaa ylihoidettu ja ärtynyt iho Snail Recovery Gel Cream -kasvovoiteella. Voide auttaa myös korjaamaan ihovaurioita.

 

Loppuun vielä pari vinkkiä:

  • Vältä liian kuumassa suihkussa käymistä
  • Muista vaihtaa lakanat ja pyyhkeet tarpeeksi usein
  • Puhdista meikkivälineesi säännöllisesti
  • Pidä huolta, että kätesi ovat puhtaat

 

Jätä kommentti