Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Milloin kannattaa matkustaa Etelä-Koreaan + Matkavinkit

Oletko miettinyt Etelä-Koreaan matkustamista, mutta et ole varma mikä olisi paras ajankohta matkalle?

Koreassa on Suomen tavoin neljä vuodenaikaa. Tässä kirjoituksessa kerromme, milloin kannattaa matkustaa Etelä-Koreaan ja miksi sinun ei kannata lähteä matkalle kesällä. Ota myös talteen Bearel-tiimin matkavinkkejä reissuun. Blogikirjoitus on osana Bearelin K-Beauty 2021 -tapahtumaa.

 

Kesä ei ole paras aika matkustaa Etelä-Koreaan

Etelä-Korean neljä vuodenaikaa eivät ole suoraan verrattavissa Suomen vuodenaikoihin. Sadekausi tekee Korean kesäilmasta kostean, jonka vuoksi lämpö tuntuu Suomeen verrattuna hiostavammalta.

Kesäkuusta eteenpäin Etelä-Korean lämpötilat ovat 30 asteen tienoilla. Kuuminta on elokuussa, jolloin lämpötila kohoaa helposti yli 30 asteeseen. 

Kesä onkin Etelä-Koreassa suorastaan tukalan kuuma. 

Kesällä riesana ovat myös hyttyset

Pääkaupunki Soulissa on paljon puisto- ja vesialueita, joiden varjopuolena ovat ärsyttävät hyttyset, jotka häiritsevät ulkoilioita etenkin kesäkuukausina.

Alempana kerrotaan tarkemmin Korean piknik-kulttuurista, sillä sen houkuttelemana myös turistitkäyvät piknikillä mielellään puistoissa ja joen rannoilla. Piknikkiä onkin ihana viettää kauniiden puiden kukkiessa keväällä juuri ennen hyttysten lisääntymistä.

Kesällä ruuhkaa ja vähemmän katuesityksiä

Soulissa sijaitseva Hongik University area (Hongdae) on erityisesti opiskelijoiden suosima alue, jonka meno ja kulttuuritarjonta on kokemisen arvoinen. Kadut täyttyvät päivittäin toinen toistaan hienommista katuesityksistä, joita pääsee seuraamaan ilmaiseksi keväällä ja syksyllä.

Koska koulut ovat tauolla kesäkuukausina, on Hongdaessa aidon kulttuurin puolesta paljon hiljaisempaa.

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Videolla katuesityksiä Soulin Hongdaessa ennen pandemiaa. Hongik Universityn ympäristössä on paljon mielenkiintoista nähtävää erityisesti keväällä ja syksyllä.

Milloin kannattaa matkustaa Koreaan?

Kauniin syksyn lisäksi paras aika matkustaa Etelä-Koreaan on kevät. Tänä keväänä matkustaminen ei harmillisesti vielä onnistu korona-pandemian vuoksi, mutta nyt on ainakin hyvin aikaa suunnitella ensi vuoden reissua. 

 

3 syytä, miksi Etelä-Koreaan kannattaa matkustaa keväällä

1. Keväällä on sopivan lämmintä

Sää ja lämpötila ovat suurin syy siihen, miksi juuri kevät on paras ajankohta Korean matkalle. Maalis-toukokuussa lämpötilat eri puolilla Etelä-Koreaa lähentelevät Suomen kesän lämpötiloja.

Eteläisessä merikaupunki Busanissa sekä pääkaupunki Soulissa on jo maaliskuun lopulla lähemmäksi 20 asteen päivälämpötilat.

2. Keväällä kauniit kukat ja puut kukkivat

Toinen pääsyy siihen, miksi suositellaan Etelä-Koreaan matkustamista keväällä, on kauniit kukat ja puut. Keväällä kukkii paljon erilaisia puita ja kukkia, kuten luumu, kirsikka, magnolia ja azalea.

Kirsikankukat ovat suuressa suosiossa ja paikalliset jopa matkustavat maan sisällä eteläisemmille alueille, jotta pääsevät Soulia aikaisemmin näkemään täyskukinnon.

matkavinkit etelä-koreaan kirsikkapuu

Kuvalähde: Bearel -harkkari Jenna

Soulissa kirsikkapuun täysi kukinto on usein huhtikuun alussa, kun taas eteläisemmässä Busanissa se on viikkoa aiemmin. Jejun saarella kukinto taas on huipussaan usein jo maaliskuun puolivälin jälkeen.

3. Keväällä Koreassa on paljon teemaan sopivia kahviloita

Kirsikankukat ovat keväisin vahvasti esillä myös Korean kahvilakulttuurissa. Vaikka Instagram-ystävälliset kahvilat ovat yleinen näky Koreassa ympäri vuoden, keväällä myös ketjukahviloissa saa otettua erilaisia erilaisia kuvia. 

Lue aikaisempi blogikirjoitus tästä: Kosmetiikkaa ja kahvittelua Koreassa 

Starbucks kirsikka keräilymukit 2021

Esimerkiksi Starbucks -teemamukien keräilijät löytävät kirsikankukka -teemaisia keräilymukeja, tumblereita sekä muuta oheistavaraa. Lisäksi Starbucksin juomalistalla on keväisin kirsikankukista inspiroituneita juomia.

matkavinkit koreaan keväällä innisfree kahvila

Kuvalähde: Bearel -harkkari Jenna

Kirsikankukilla koristeltuja jälkiruokia voi nähdä myös muissa kahviloissa. Yllä oleva kuva kirsikkatiramisusta on otettu kosmetiikkabrändi Innisfreen kahvilassa keväällä 2020.

 

Kevään matkavinkit Etelä-Koreaan

Koreassa järjestetään keväisin erilaisia juhlia kirsikankukkafestivaaleista tulppaani- ja rapufestivaaliin sekä Buddhan syntymäpäivää juhlistavaan lyhtyfestivaaliin. 

Lisäksi keväisin on useita K-pop -festivaaleja. Niitä löytää myös ilmaiseksi, jos osaa etsiä kunnolla. Tämän blogipostauksen kirjoittanut on toukokuussa 2016 päässyt kuuntelemaan ilmaiseksi kuutta eri artistia.

Buddhan syntymäpäivää juhlistetaan Etelä-Koreassa kuukalenterin mukaan neljännen kuukauden kahdeksantena päivänä. Päivä ajoittuu kuukalenterissa usein toukokuun loppupuoliskolle, ja tänä vuonna Buddhan syntymäpäivä on 18.5.2021. 

matkavinkit etelä-koreaan keväällä

Kuvalähde: Bearel-harkkari Jenna

Tähän aikaan maa täyttyykin lyhdyistä ja suurimpana osana juhlaa toteutetaan Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival -paraati, joka lisättiin UNESCO:n maailmanperintökohteiden listalle vuonna 2020.

Paraatiin osallistuvat tekevät usein omat lyhtynsä, jonka ansiosta paraati on todellakin näkemisen arvoinen. Pääkaupunki Soulissa paraati järjestetään Jongron alueella, sillä buddhalainen temppeli Jogyesa on lähellä. Vuonna 2020 itse paraati peruuttiin vallitsevan tilanteen vuoksi, mutta lyhtyjä pääsi katselemaan Soulissa olevan Cheonggyecheon -joen varrelle.

matkavinkit etelä-koreaan keväällä

Lyhtyjä Cheonggyecheon -joen varrella 2020. Kuvalähde: Bearel-harkkari Jenna

Keväällä on sään puolesta antoisampaa pukeutua Hanbok -asuun ja ottaa kauniita kuvia palatseilla. Usein hanbok-asuun pukeutuneena pääseekin ilmaiseksi tai halvemmalla historiallisiin palatseihin sisään. Jos hanbok-asun yhdistää kirsikankukkiin ja palatseihin, on siinä täytettä Instagramiin jo pitkäksi aikaa.

Historiallisten palatsien läheltä voi vuokrata itselleen Hanbok-asun. Neljän tunnin vuokraus on yleisin, ja se kustantaa yhdelle henkilölle noin 15-30 €. Jos haluaa varata Hanbok -teemaisen studiokuvauksen, siihenkin on palatseilla mahdollisuus. Studiosta ja kuvaajasta riippuen kuvaus maksaa noin 15-30€.

Korealainen palatsi ja hanbok IG afinnantheloose

Image via Instagram: @afinnontheloose

Etenkin Changdeokgung -palatsissa sijaitseva Huwon Secret Garden on kaunis keväällä. Siellä on myös kuvattu Netflixin historiallinen zombie-sarja Kingdom, joten aikaa voi viettää myös bongailemalla kuvauslokaatioita.

Changdeokgung -palatsi kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteiden listalle. Palatsin pinta-alasta 60% vie Huwon Secret Garden. Jos mietit meneväsi Secret Gardeniin, tulee sinne ostaa erikseen lippu opastetulle kiertueelle. Liput myyvät loppuun nopeasti, joten on suositeltavaa varata ne pari päivää etukäteen.

Matkavinkkejä Changdeokgung palace

Image via Instagram: @chai.akabusiness

Huwon Secret Gardenin lisäksi esimerkiksi Gyeongbokgung -palatsin opastetut yökiertueet ovat suosittuja keväällä. Normaalisti palatsi on avoinna yleisölle vain päivisin, mutta keväällä ja syksyllä palatsiin pääsee myös iltaisin. Yökiertueita järjestetään Gyeongbokgung -palatsin lisäksi myös muilla palatseilla.

Seoul kesällä ja keväällä

Kevät-piknik Han-joen rannalla

Paikalliset menevät telttojen kanssa viettämään aikaa joen rannalle. Yeouido on suosittu ajanviettopaikka, joten sinne kannattaa suunnata ruuhkaisempien viikonloppujen sijaan arkipäivänä.

Soul piknik

Paikalliset menevät telttojen kanssa viettämään aikaa joen rannalle. Yeouido on suosittu ajanviettopaikka, joten sinne kannattaa suunnata ruuhkaisempien viikonloppujen sijaan arkipäivänä.

matkavinkit piknik Koreassa

Kuva: blog.waug.com

Monilta piknik-paikoilta on myös mahdollista vuokrata edullisesti (~10-20€) kokonaisia piknik-settejä, jotka sisältävät kaiken tarpeellisen (pöytäkoristeita myöten). Puistojen ympäristössä on myös kahviloita ja kauppoja, joista on helppo ostaa mukaan herkulliset eväät.

Alla kuvia Yeouido Han River -puistosta toukokuulta 2016.

Yeouido Han River -puisto matkavinkki

Kuvalähde: Bearel -harkkari Jenna

Yeouido Han River -puisto piknik

Kuvalähde: Bearel -harkkari Jenna

Soulin Yeouido Han River -puistossa voi muun muassa pyöräillä, lennättää leijaa, mennä illalla jokiristeilylle tai polkea k-draamoista tuttuja joutsenveneitä.

Joutsenvenettä pääsee polkemaan 15 eurolla. Paattiin saa mennä kerralla 3 aikuista ja varatessa on hyvä tietää, että maksuvälineeksi käy vain käteinen.

matkavinkit koreaan keväällä han river jokiristeily

Kuvalähde: Bearel -harkkari Jenna

Hieman alle tunnin mittainen jokiristeily maksaa yli 13-vuotiailta 12-20 € risteilyn tyypistä riippuen.

 

Wifi ja tärkeimmät puhelinsovellukset

Jos et muista hankkia paikallista sim-korttia tai kannettavaa taskuwifiä lentokentältä Etelä-Koreaan saavuttuasi, saatat olla hukassa jo heti lentokentältä lähdettyäsi.

Usein kuulee, että Etelä-Koreassa on ilmainen julkinen wifi, eikä sim-korttia tarvitse hankkia. Väite ei ihan pidä paikkaansa, sillä ”julkiset ilmaiset wifit” ovat käytössäsi vain silloin, kun sinulla on puhelimessa paikallinen sim-kortti ja puhelinliittymä.

Jos liikut yksin, suosittelemme ostamaan lentokentältä paikallisen liittymän. Jos taas olet matkalla useamman henkilön kanssa ja liikutte samassa porukassa kokoajan, on jaettava taskuwifi paras vaihtoehto.

Suomen hintoihin tottuneelle, Etelä-Korean puhelinliittymien hinnat ovat kalliita. Kuukaudeksi pre-paid liittymän saa noin 30-50 eurolla. Taskuwifi (pocket wifi, portable wifi) maksaa yleensä 35-40 euroa kahdelta viikolta, ja siihen vaaditaan usein myös noin 100 euron panttimaksu, jonka saa takaisin kun laitteen palauttaa takaisin.

 

Lataa nämä sovellukset puhelimeesi ennen Etelä-Koreaan matkustamista:

Subway Korea (metrosovellus)

Mikäli olet tilanteessa, jossa netti ei toimi ja sinun tulisi tietää mikä metrolinja menee milloin minnekin, on Subway Korea -sovellus pelastus. Tämä sovellus toimii ilman nettiyhteyttä, kunhan vain olet muistanut ladata sen puhelimeesi.

Sovelluksen saa ladattua Apple Storesta ja Google Storesta. Sitä voi käyttää englanniksi, japaniksi, kiinaksi tai koreaksi, ja se toimii viidellä eri alueella (Soul Metropolitan Area, Busan, Daegu, Daejeon ja Gwangju). Jotta sovellus pysyy ajantasalla, muista päivittää aikataulut aina silloin, kun sovellus ilmoittaa päivityksistä.

Sovellus kertoo sinulle metromatkan keston, pysäkkien määrän, vaihtojen määrän sekä matkan hinnan. Se myös kertoo kummalta puolelta junaa astutaan ulos ja mistä metrolaiturilta on nopein vaihto. Koreassa julkisen liikenteen matkakortti on nimeltään T-Money, jolla voi maksaa matkat bussissa, metrossa, taksissa sekä välillä myös ostokset ruokakaupassa.

KakaoMap

Google Maps ei toimi Etelä-Koreassa kunnolla. Maan omista karttasovelluksista KakaoMap on käytetyin. Sovellus on saatavilla Apple Storesta ja Google Storesta ja se toimii vain jos puhelimessa on nettiyhteys. Sovellus toimii englanniksi ja on mielestäni paljon tarkempi kuin Google Maps. Navigoidessa se näyttää reitin todella tarkkaan jokaisen rakennuksen nimeä myöten. Google Mapsiä käyttämällä olen eksynyt Suomessakin, mutta KakaoMapin avulla en eksynyt Koreassa kertaakaan. KakaoMap sovelluksesta löytyvät myös bussien aikataulut, joita Subway Korea -metrosovellus ei näytä.

MangoPlate

MangoPlate on puhelinsovellus, josta löydät paljon ravintola- ja kahvilasuosituksia eri puolilta Koreaa.

Tämänkin sovelluksen saa englanniksi ja parhaiten se toimii pääkaupunki Soulin alueella, jossa filttereiden avulla voi etsiä ruokapaikkoja tietystä naapurustosta, esim. pelkän Hongdaen tai Itaewonin alueelta.

Sovelluksesta itsestään ei voi varata ravintolaan paikkaa tai tilata ruokaa, mutta se on hyvä olla olemassa, jos etsii ruokapaikkaa tai kahvilaa läheltä. Sovellus on saatavilla Apple Storesta ja Google Storesta.

 

Tässä oli Bearelin harjoittelijan Jennan kevään matkavinkit Etelä-Koreaan.

Oletko käynyt Etelä-Koreassa ja tuliko mieleesi lisää vinkkejä? Kommentoi ja jaa alas omat vinkkisi! 🙂

 

 

Lähteitä:

Klook.com Hanbok Rental

Starbucks

Trazy.com Festivals

Trazy.com Picnic

VisitKorea Changdeokgung Palace

Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival

 

K-Beauty event 2021 Bearel blogi

Blogikirjoitus on osa vuoden K-Beauty Eventiä. Kevään K-Beauty event -tapahtuma toteutetaan Bearelin verkkokaupassa ja somessa 12.-25.4.2021. Erilaista k-kosmetiikkaan ja korealaiseen kulttuuriin liittyvää sisältöä voit seurata myös Instagramin puolella: @bearelfi

.

Lue aiempi blogikirjoitus:

8 mielenkiintoista faktaa Etelä-Koreasta

Bearel blogi 8 faktaa Koreasta

 

 

SIIRRY K-BEAUTY OSTOKSILLE

 

 

Jätä kommentti