Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Kokovartaloaavikko – kovia kokenut iho

Pakkasella ihoa tulisi muistaa kosteuttaa ja suojata normaalia enemmän. Viime viikkojen pakkaslukemat kävivät jo minun sekä ihoni sietokyvyn rajoilla, sillä jokavuotiset ihon kuivuusongelmat pääsivät alkamaan. Bonuksena iski vielä noro-vien-sulta-kaikki-nesteet-virus ja lopputulokseksi jäi kuiva, hilseilevä ja paikoin kirvelevä aavikkoiho.

.

Laadin toimintasuunnitelman, kuinka elvytän ihoni kahdessa viikossa.

 

Kasvojen lähtötilanne:

Kasvojen kohdalla nestehukka ja ihon kuivuus saivat aikaan sen, että ihoni alkoi ylikompensoimaan kuivuutta öljyyntymällä otsan alueelta. Otsassa on muutama näppylä, joista pakko-oireisesti irrotan aina pienen uuden ruven pois. Sormet kuriin! 

Leuka, huulet ja nenän alue ovat normaalia kuivemmat ja niistä kuoriutuu iho kuorimattakin. Meikkaaminen nahkariekaleiden päälle on lähes mahdotonta toteuttaa silmää miellyttävästi, joten pyrin välttämään meikkiä muutaman viikon tehokuurin aikana.

Kaula on perinteisen kuivan ryppyinen. Olenkin halunnut jo pitkään ryhdistäytyä ja alkaa tehohoitamaan kaulan aluetta. Ehkä tässä samalla teen myös kaulanhoitokuurin. Minulla on mielestäni ikäisekseni (26 v.) yllättävän syvät juonteet kaulassa. 😀

.

Käsien lähtötilanne:

Aijaijai. Kädet ovat niin kuivat, että pelkkä vesipesu kirvelee! Minulla on aina talvisin hiekkapaperia muistuttavat kädet ja käsien iho myös näyttää muuta ihoa ryppyisemmältä. Nyt käsissä on jopa pieniä ihorikkoja, enkä muista milloin viimeksi olen pästänyt tilanteen näin huonoksi. Mieheni vitsailee, että minulla on seitsemänkymppisen kädet. Hänellä taas on luonnostaan joustavan kosteutetun pulleat ja sileät kädet. 

.

.

Vartalon ihon lähtötilanne:

Joskus iltaisin en pysty nukahtamaan ennen jalkojen ihon rasvaamista/öljyämistä, koska niitä kutittaa niin paljon. Iholla, etenkin säärissä on hilseilyä. Pahimpina kuivakausina sukkahousujen ja alusvaatteiden sisäpintaan jää näkyviin kuollutta ihosolukkoa. Kaikesta huolimatta jaksan rasvata vartalon ihoa aivan liian harvoin. 

.

Alkava tehokuuri:

Suunnittelin nyt kahden viikon tehokuurin, jonka aikana pyrin keskittymään säännölliseen kasvojen, käsien ja vartalon ihonhoitoon. On jännittävää nähdä, miten iho reagoi näin isoon muutokseen ensimmäisten päivien aikana. 

Kasvot: 

Iltaisin kaksoispuhdistus, kasvovesi, essence, seerumi, kasvovoide, silmänympärysvoide ja yönaamio. Aamuisin öljypuhdistus, kasvovesi, seerumi ja kasvovoide. Myös kaulalle! Lisäksi silmänympärysvoide.

Tällä hetkellä olen Huxley Secrets of Sahara -hoitosarjan onnellinen testaaja. Öljypuhdistusaineena minulla on käytössä Holika Holikan Seed Blossom Fresh Cleansing Oil, ja suihkuttelen kasvoille välillä päivän aikana The Skin Housen Rose Water Mist -kasvosuihketta.

Secrets of Sahara -sarjan tukena kasvoveden ja seerumin välissä käytän Mizonin Water Volume Ex First Essenceä. Vesimäinen hoitoneste lataa ihoon enemmän kosteutusta, jonka öljypohjainen seerumi ja kasvovoide sulkevat ihoon.

Kuorin ihoani joka kolmas päivä ja käytän fiiliksen mukaan erilaisia kangasnaamioita kuorinnan ja kasvoveden jälkeen, ennen muita hoitotuotteita. Kuorinta-aineena toimii luottotuote Mizon Apple Smoothie Peeling Gel. Kangasnaamioista lempparikseni on noussut Joyful Time Essence Mask Snail.

Silmänympäryksiä hoidan tehokuurin aikana aamuin illoin Snail Repair Eye Cream -silmänympärysvoiteella. Lisään muutaman kerran viikossa yhtä aikaa kangasnaamion kanssa silmien alle KOCOSTAR Tropical Eye Patch Coconut -hydrogeelinaamiot.

Kädet:

Käsivoidetta jokaisen käsienpesun jälkeen, töissä koneella istuessa ja paksu kerros iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Käytössä on Frudia My Orchard Grapefruit Hand Cream (tietokonepöydällä) ja Mizon Enjoy Fresh-On Time Hand Cream Sweet Honey (kotona). Kunhan pienet ihorikot alkavat parantumaan, teen kevyen kuorinnan myös käsien iholle  ja käytän yhden Baby Silky -käsinaamion Holika Holikalta.

Vartalo:

Kokovartalorasvaus aina suihkun jälkeen! Rasvaan kuivimmat alueet myös joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Käytössä alla on erittäin nopeasti imeytyvä Aloe 99% Soothing Gel, joka rauhoittaa hyvin kutinaa ja kosteuttaa ihoa. Lisään vielä päälle paksumpana voiteena Holika Holika Cherry Blossom Body Lotion -vartalovoidetta, joka ehkäisee kosteuden haihtumista iholta.

Hankin 1v. pojalleni kuivien reisien ja pohkeiden hoitoon Aromatican Calendula Juicy Fresh Cream -voiteen, jota voi käyttää myös vartalovoiteena. Saatan itsekin käyttää sitä nyt samalla, kun hoidan hänen ihoaan. 

 

Tehokuuri alkaa…

N

Y

T

NYT! (29.1.)

Palataan tehokuurin tuloksiin muutaman viikon kuluttua! 🙂

Onko teillä ollut ongelmia ihon kanssa nyt talvipakkasilla ja oletteko hoitaneet ihoa tavallista enemmän?

..

Talvisin terveisin,

Nina / Bearel

Jätä kommentti