Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Ihonhoitorutiinin kolme tärkeintä tuotetta

Mitkä ovat mielestäsi kolme tärkeintä tuotetta ihonhoitorutiinissa? Meidän mielestä ne ovat ihonpuhdistustuote, kosteusvoide ja aurinkosuoja. Nämä tuotteet ovat perusta hyvälle ihonhoitorutiinille ja niitä ilman on vaikeaa alkaa rakentamaan itselle sopivaa ja toimivaa ihonhoitorutiinia. Ihon puhdistaminen, kosteuttaminen ja suojaaminen auringon haitallisilta säteilyltä on tärkeää niin kasvojen kuin vartalonkin iholla.

 

Miksi nämä kolme tuotetta ovat tärkeimmät?

Ihon puhdistaminen ja kosteuttaminen ovat ihonhyvinvoinnin kannalta tärkeitä. Vaikka et käyttäisi kasvoilla meikkiä, kannattaa kasvojen iho puhdistaa joka ilta puhdistustuotteella, sillä katupölyä ja ilmansaasteita tarttuu ihoosi. Etenkin kuumilla keleillä, kun iho hikoilee enemmän, sekä hikiliikunnan jälkeen tulisi kiinnittää huomiota ihonpuhdistukseen. Itse hiki ei aiheuta näppyjä iholla vaan hikinäpyt syntyvät, kun iholle syntynyt hiki jätetään muhimaan ihon oman rasvan, ilmasta tulleiden epäpuhtauksien ja mahdollisen meikin kanssa.

Jos ihosi on normaali tai kuiva, eikä sinulla ole ollenkaan meikkiä kasvoilla urheillessa, niin vesihuuhtelu suoraan urheilun jälkeen voi riittää sinulle. Jos sinulla on meikkiä kasvoilla urheillessa, tulee kasvot pestä puhdistusaineella urheilun jälkeen. Sopiva ihonpuhdistusaine riippuu omasta ihotyypistä, mutta hellävarainen puhdistustuote sopii kaikille. Kasvojen iho kannattaa puhdistaa vähintään 1-2 kertaa päivässä.

Puhdistuksen jälkeen on tärkeää tuoda kosteutta takaisin ihoon. Kosteutettu iho kykenee paremmin säätelemään toimintojaan ja ylläpitämään terveitä ihosoluja. Kasvovoiteita on erityyppisiä ja erilaisiin tarpeisiin sopivia. Itselleen sopivan kasvovoiteen käyttö auttaa ihoa pysymään kosteustasapainoissa. Kasvojen ihon päivittäinen kosteutus vähentää mahdollisuutta kehittää äärimmäistä kuivuutta tai öljyisyyttä ihossa.

Aurinkosuojan käyttö on yksi ihonhoitorutiinin tärkeimmistä vaiheista. Aurinkosuoja auttaa ihoa suojatumaan auringon haitallisilta UV-säteiltä. Liiallinen UV-säteily vanhentaa ihoa ennenaikaisesti sekä lisää ihosyöpävaaran riskiä. Aurinkosuojan käyttäminen on yksi parhaimmista ”anti-age” -tuotteista. Aurinkosuoja ei tietenkään itsestään auta vähentämään ryppyjä, vaan mikä tärkeintä se auttaa ehkäisemään niiden ennenaikaista syntymistä. Lisäksi se auttaa myös ehkäisemään ihon pigmenttihäiriöiden syntymistä. Suomessa aurinkosuojaa tulisi käyttää vähintään kevään ja syksyn välillä, mutta sitä voi ehdottomasti käyttää myös koko vuoden ympäri.

ihon puhdistaminen

Kenelle sopii kolmen tuotteen ihonhoitorutiini?

Yksinkertainen ihonhoitorutiini sopii kaikille, mutta se on etenkin hyvä juuri ihonhoitorutiinia aloittelevalle, kuten esimerkiksi nuorelle teinille tai kumppanille, joka ei käytä säännöllisesti kasvojen ihonhoitotuotteita. Yksinkertainen ja vähätuotteinen rutiini on helposti lähestyttävä ja toteutettava, jolloin rutiini on helpompi omaksua osaksi arkeen.

Rutiiniin on helppo lisätä tuotteita oman tarpeiden ja halun mukaan. Jos käytät kasvoillasi meikkiä päivittäin, suosittelemme kaksoispuhdistusta, jotta saat varmasti kaiken meikin pois kasvoiltasi hellävaraisesti. Tällöin tarvitset iholle kaksi puhdistustuotetta, yhden öljypohjaisen ja yhden vesipohjaisen. Kaksoispuhdistus on myös suositeltavaa jos käytät fysikaalista aurinkovoidetta tai muuta öljypohjaista aurinkosuojaa. Jos koet tarvitsevasi kasvovoiteen lisäksi lisää kosteutta kasvojesi iholle, voit rutiinin lisätä esimerkiksi kasvoveden. Kasvovedellä saadaan tehokkaasti lisää vesikosteutusta iholle ja kasvovoiteen kosteuttavat ja kosteutta sitovat ominaisuudet tehostuvat, kun tuote levitetään hieman kostealle iholle.

 

Sopivien tuotteiden valinta

3 tärkeintä ihonhoitotuotetta

Yksinkertaisessa ihonhoitorutiinissa on hyvä suosia hellävaraisia puhdistustuotteitta ja ihotyyppiisi sopivia kasvovoiteita. Kuivalle iholle voidemaiset pesuaineet ovat usein parempia ja aamuisin voi jopa pelkkä vedellä pesukin riittää. Kuivan ihon kannattaa suosia hoitavampia ja paksumpia kasvovoiteita tai -rasvoja. Rasvoittuvalle iholle sopivat hyvin nestemäiset ja geelimäiset pesuaineet, mutta niissäkin on hyvä kiinnittää huomiota ettei käytä liian pesevää puhdistusainetta, joka voisi kuivattaa ihoa liikaa. Rasvoittuvalle iholle sopii hyvin kevyemmät ja geelimäiset koostumukset kasvovoiteissa. Sopivan aurinkosuojan voi valita omien tuotekoostumus mieltymyksien ja ihotyypin mukaan. Tästä blogipostauksesta voit lukea lisää aurinkosuojista.

Oman ihotyypin määrittely voi olla välillä hankalaa, sillä ihon liika öljyisyys voi välillä johtua siitä, että iho kompensoi kuivuutta alkamalla tuottamaan lisää öljyä. Sekaiho, eli iho joka on samaan aikaa kuiva sekä rasvainen, on myös erittäin yleinen ihotyyppi. Kultainen keskitie yksinkertaisessa ihonhoitorutiinissa on valita mietoja, pH neutraaleja ja hellävaraisia tuotteitta. Kasvojen ihon kuivuus voi helposti vaihdella vuodenaikojen mukaan sään vaihdellessa, jolloin kasvovoidetta voi vaihdella kosteuttavampaan versioon, jos ei halua lisätä rutiiniin lisää tuotteita.

 

 

Tiimimme suosittelee:

Jätä kommentti