Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Korealainen ihonhoitorutiini

Ohjeet korealaiseen 10-vaiheiseen ihonhoitorutiiniin

Korealainen ihonhoitorutiini on kuuluisa ympäri maailman. Kaunis, kosteutettu ja hehkuva iho vaatii hieman vaivaa, mutta on todellakin sen arvoinen. 10 vaihetta voi tuntua aluksi työläältä, mutta päästessäsi tarpeeksi syvälle korealaisen kosmetiikan saloihin, ihonhoidosta muodostuu enemmänkin elämäntapa kuin pelkkä jokapäiväinen askare. Sinun ei välttämättä tarvitse seurata kaikkia 10:tä vaihetta vaan voit valita ne tuotteet, jotka vastaavat ihosi tarpeisiin parhaiten.

Pääsääntöisesti iho puhdistetaan, minkä jälkeen tuotteita lisätään iholle kevyimmästä koostumuksesta paksuimpaan. Jos kuitenkin epäröit, missä vaiheessa tuote tulisi kasvoille laittaa, seuraa alla olevia ohjeita. Olemme myös lisänneet tuotesuositukset kustakin vaiheesta, jotta näkisit helpommin, miten valikoimamme tuotteita kannattaa käyttää.

korealainen kaksoispuhdistus

Kaksoispuhdistus on tehokas tapa poistaa meikit, aurinkovoide ja lika pois kasvoilta. Öljy liuottaa meikin, mutta pelkillään käytettynä se saattaa jäädä iholle rasvaiseksi kerrokseksi. Siksi kaksoispuhdistus viimeistellään vesipohjaisella puhdistustuotteella, joka pesee öljyn lisäksi jäljellä olevat meikin rippeet kasvoilta.

1. Öljypuhdistus

Poistaa iholta öljyliukoisen lian ja vedenkestävän meikin sekä liottaa ihohuokosista talia ja mustapäitä. Levitetään kuiville kasvoille ja huuhdotaan pois lämpimällä vedellä. Öljypohjaiset puhdistusaineet ovat usein pumppupullossa olevia puhdistusöljyjä tai purnukassa olevia kiinteitä puhdistusbalmeja.

2. Vesipohjainen puhdistus

Pääsee öljypuhdistuksen jälkeen syväpuhdistamaan ihohuokoset ja poistamaan vesipohjaisen lian. Varmistaa, ettei iholle jää puhdistusöljyä tai meikin jäämiä. Vesipohjaisia puhdistusaineita löytyy monessa eri koostumuksessa kevyistä vaahdoista geeleihin.

 

 

kasvojen kuorinta

3. Kuorinta

Poistaa iholta kuolleen ihosolukon, ehkäisee sen kertymisen ihohuokosiin ja edesauttaa sekä hoitotuotteiden imeytymistä että meikin levittymistä kasvoille. Kuori iho 1-3 kertaa viikossa.

Kuorintatuotteita on kahdenlaisia: kemiallisia ja fysikaalisia. Kemiallinen kuorinta (peeling) hyödyntää esimerkiksi happoja kuolleen ihosolukon poistamiseen, kun taas fysikaalinen kuorinta (scrub) sisältää pieniä, kuorivia rakeita, kuten sokerikiteitä. Korealaiset kuorintatuotteet ovat tehokkaita ja hellävaraisia, joten voit valita huoletta kuorinnan, joka sopii omiin mieltymyksiisi parhaiten.

 

 

 

 

essence

5. Essence

Essence eli hoitoneste on korealaisen ihonhoidon kulmakiviä. Essencet ovat koostumukseltaan paksumpia kuin kasvovedet, mutta usein hieman ohuempia kuin seerumit. Hoitoneste kiihdyttää soluaineenvaihduntaa, kosteuttaa ja korjaa ihoa. Taputtele essence suoraan käsien kautta ihoon (ilman vanulappua) parhaan imeytymisen saavuttamiseksi.

 

 

tehohoitotuotteet: seerumit ja ampullit

6. Tehohoitotuotteet

Seerumit ja ampullit keskittyvät kunkin ihon omiin erityistarpeisiin. Korealaisissa ihonhoitotuotteissa serum ja ampoule -sanoja käytetään sekaisin, mutta molemmilla viitataan tehokkaisiin, nestemäisiin tuotteisiin, joissa on suuri pitoisuus aktiiviainesosia eri ihohuolien hoitoon.

Näitä voivat olla esimerkiksi ihon kirkastus, kosteutus tai ihon sävyn tasoitus. Seerumit imeytyvät essencen tavoin nopeasti kosteuttaen ja raviten ihoa.

 

 

sheet mask

7. Sheet mask

Kangasnaamio antaa tehohoitoa iholle. Käytä ainakin kerran viikossa parantaaksesi ihon kuntoa ja ehkäistäksesi iho-ongelmia. Voidaan käyttää kasvoveden, essencen ja seerumin jälkeen. Sheet maskeja löytyy joka lähtöön, mutta niitä yhdistää heleä, hyvinvoivan näköinen lopputulos heti naamion poistamisen jälkeen.

 

 

 

 

kosteusvoide kasvoille

9. Kosteusvoide

Kesällä kevyempi emulsio- tai geelivoide, talvella hieman riittoisampi voide. Kosteusvoide suojaa ihoa, kosteuttaa pitkäkestoisesti ja sitoo aiempien tuotteiden tehoaineet ihoon.

 

 

aurinkovoide ja yönaamio

10. Aurinkovoide päivällä

Joka aamu, säästä riippumatta. Korealaisen ihonhoitorutiinin yksi kulmakivistä puhdistuksen lisäksi on ihon suojaaminen ihoa ikäännyttävän auringon UV-säteiltä, joten ethän jätä tätä väliin! Aurinkosuoja on paras anti-age tuote kaiken ikäisille.

 

 

10. Yönaamio illalla

Iltaisin viimeisenä vaiheena on yövoide tai yönaamio, joka hoitaa ja auttaa ihoa yön aikana hyödyntämään sille lisättyjä tehoaineita. Kun sinä lepäät, ihosi uusiutuu ja on aktiivisimmillaan. Yö onkin otollista aikaa ottaa kaikki hyöty irti iholle tärkeistä tehoainesosista. Miellyttävä yönaamio on koostumukseltaan kuin kasvovoidetta ja se imeyttää ihoon tehokkaasti ravinteita yön aikana. Käytä yönaamioita 1-2 kertaa viikossa.

 

 

Lopuksi

Ensikuulemalta kymmenen vaiheen ihonhoitorutiini voi kuulostaa paljolta, mutta pikkuhiljaa kokeilemalla hyvä tulee! Aloittelijan on tärkeintä saada puhdistus, kosteutus ja aurinkosuoja kuntoon, ja tämä onnistuukin jo muutamalla hyvällä tuotteella. Enemmän ihonhoitoon perehtynyt voi hienosäätää rutiiniaan esimerkiksi kuorivilla hapoilla ja naamioilla.

Kannustamme sinua kokeilemaan rohkeasti. Jos jokin asia jäi mietityttämään, laita viestiä instagramissa @bearelfi tai sähköpostitse info(at)bearel.com.

Seuraa meitä somessa