Toimitus 4,90€    |    Oma tili        |    Toivelista

Skin cycling -metodi

Oletko haalinut ihonhoitorutiiniisi happokuorintatuotteita, retinoleja, ja muita tehotuotteita, mutta niiden käyttö saa ihon ärtymään ja hilseilemään? Tai haluaisitko lisätä aktiiviaineita simppeliin rutiinisi, mutta et tiedä miten, ja kuinka usein käyttää niitä? Trendiksi noussut ihonhoitorutiini auttaa saamaan kuorivien ja aktiivisten ainesosien parhaat hyödyt vaurioittamatta ihon luonnollista suojamuuria.

Bearel K-Beauty AHA 7 Whitehead Power Liquid
COSRX Retinoli koostumus
Etude SoonJung Sheet Mask

Näin se toimii

Skin cycling metodissa ihonhoitotuotteita käytetään kierrättäen iltarutiinia neljän päivän jaksoissa. Ensimmäisenä päivänä iho kuoritaan, jotta se on mahdollisimman vastaanottavainen toisen päivän retinolituotteelle. Kolmas ja neljäs päivä ovat tärkeitä palautumispäiviä, jotka varmistavat ihon luonnollisen suojakerroksen pysymisen hyvässä kunnossa. Illan ihonhoitorutiini kiertää tätä neljän päivän jaksoa, kun aamun rutiini pysyy samana. Aamun rutiini pysyy samana, jotta vaikuttavat aineet saavat rauhassa vaikuttaa yön aikana, ja ihoärsytys on minimaalinen. Aamuisin kannattaa käyttää tuotteita jotka hoitavien vaikutusten lisäksi suojaavat ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä kuten auringolta, saasteilta ja säältä. Tärkeimpiä tuotteita skin cycling -metodia noudattavan aamurutiinissa ovat kirkastavat C-vitamiinituotteet, ja aurinkosuoja.

Ensimmäinen ilta: Kuorinta

Ensimmäisen illan kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ja parantaa muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä. Kuorintaan kannattaa käyttää kemiallista kuorintatuotetta, sillä hankaavat raekuorinnat voivat vaurioittaa ihoa. Kuoriva tuote voi olla esimerkiksi puhdistustuote, kasvovesi tai seerumi. Valitse sopiva tuotemuoto ihotyypin ja tarpeen mukaan. Kuorinnan jälkeen kannatta käyttää kevyttä kosteusvoidetta, joka ei luo liian paksua kerrosta iholle.

Toinen ilta: Retinoli

Edellisenä iltana kuorittu iho ei enää ole liian herkillä ja ärsyynny retinolista, mutta mahdollistaa aktiiviaineen tehokkaan imeytymisen ja parhaan mahdollisen vaikutuksen. Retinolituote voi olla esimerkiksi seerumi, öljy tai voide. Retinolipitoisuus ja tuotemuoto kannattaa valita ihon mukaan. Jos retinolituotteet eivät ole vielä tuttuja, lisätietoa retinolin valinnasta ja aloituksesta löydät blogipostauksestamme.

Kolmas & neljäs ilta: Palautuminen

Nämä kaksi iltaa on omistettu vahvistaville, rauhoittaville ja kosteuttaville tuotteille, joiden avulla iho palautuu aktiiviaineista. Palautumispäivät ovat tärkeitä, jotta ihon luonnollinen suojamuuri ei vaurioidu, vaan säilyy vahvana. Suosi tasapainottavia, kosteuttavia ja hellävaraisia ainesosia, kuten ihon suojakerrosta vahvistavat keramidit, rauhoittava rohtosammakonputki, tai ravitseva propolis. Kangasnaamioilla voit tuoda tehokosteutusta ja hoitavia vaikutuksia iholle.

Aamut

Aamun rutiini pysyy samana joka päivä, jotta vaikuttavat aineet saavat rauhassa vaikuttaa yön aikana, ja ihoärsytys on minimaalinen. Aamuisin kannattaa käyttää tuotteita jotka hoitavien vaikutusten lisäksi suojaavat ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä kuten auringolta, saasteilta ja säältä. Tärkeimpiä tuotteita skin cycling -metodia noudattavan aamurutiinissa ovat kirkastavat C-vitamiinituotteet, ja aurinkosuoja.

Valmista!

Tämän jälkeen rutiinisi on valmis ja neljän illan kierto alkaa taas alusta kuorinnalla. Muista että uusia aktiiviaineita aloittaessa kannattaa antaa iholle aikaa tottua tuotteisiin ja uuteen rutiiniin. Metodia voi ja kannattaa kustomoida omalle iholle sopivaksi. Tarvittaessa voit esimerkiksi pitää useamman palautumispäivän. Skin cycling -metodi sopii näin kaikille ihotyypeille, kun löytää itselle toimivat tuotteet ja rutiinin.

Jätä kommentti